Quantcast
5MJYOQUTYVHSNJLUMSXQWQN5OA

Teddy Santis: Ο πολυσχιδής ιδρυτής της AIMÉ LEON DORE

Ο Teddy Santis, γιος Ελλήνων μεταναστών που ζούσαν στη Νέα Υόρκη, δεν προοριζόταν για μια καριέρα στο χώρο της μόδας. Ο Teddy γεννήθηκε στην «σκληρή» πρωτεύουσα της κουλτούρας, τη Νέα Υόρκη. Όταν η κατασκευή της γραμμής Second Avenue του μετρό απείλησε να κλείσει το εστιατόριο της οικογένειάς του στην 89th Street στο Bronx, ο Santis άρχισε να σκέφτεται εναλλακτικές επιλογές σταδιοδρομίας.

njvzeawliealnrzw7juo

Το αποτέλεσμα ήταν το 2014, η δημιουργία της Aimé Leon Dore (ALD), μια μάρκας που δημιουργεί smart ανδρικά ενδύματα βγαλμένα από την ραπ της δεκαετίας του ’90 με επίκεντρο την κομψότητα, τον μινιμαλισμό και την αυθεντικότητα.

Μεγάλωσε στο Κουίνς, ακούγοντας Mobb Deep και Nas, η μουσική και οι ήχοι των οποίων εξακολουθούν να αντηχούν σε εκείνον αλλά και σε ότι δημιουργεί. Πρόκειται για μια εποχή της Νέας Υόρκης, το κλίμα της οποίας αν δεν το έχεις ζήσει δεν μπορείς να το αποδώσεις, όπως έχει πει. Ο ίδιος και η ομάδα του αντιπροσωπεύουν την εποχής αυτή μέσω των προϊόντων τους, με μινιμαλιστικές γραμμές, επιδέξια κοψίματα και μια πιο ώριμη οπτική.

ca7tbdr2h6xu7wrsjn5f

Φούτερ σε συνδυασμό με ίσια παλτό, ζιβάγκο merino συνδυασμένα με κοστούμια ή παντελόνια cargo, φανελένια πουκάμισα, premium δερμάτινα bombers και καπέλα με ένα ωραίο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια: η σιλουέτα Aimé Leon Dore είναι πάντα καθαρή, ακριβής και κομψή. Τα λογότυπα είναι κεντημένα, τα υλικά προέρχονται από την Ιταλία, την Αγγλία και την Ιαπωνία ενώ τα κομμάτια κατασκευάζονται στην Νέα Υόρκη.

Όλη τους η έμπνευση έχει τις ρίζες της στην εποχή της αυθεντικότητας των 90’s. Η επιρροή αυτή δεν είναι ένα είδος βραχυπρόθεσμης τάσης. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι τα ρούχα τους- και γενικότερα το streetwear- είναι η αυθεντική Νέα Υόρκη, μιας και εκεί “γεννήθηκαν”.

“Πρέπει να είσαι δημιουργικός και να είσαι “συνδεδεμένος” με την κουλτούρα, να έχεις το αυτί σου στο δρόμο για να ξέρεις τι είναι αποδεκτό και ωραίο και ας μην είναι αντικειμενικά αρεστό ή ακριβό. Εγώ ας πούμε, θα φορέσω παπούτσια χωρίς κορδόνια,θα φορέσω ένα hoodie και ένα bomber jacket και ένα καπέλο fedora και ας μην ταιριάζουν”.

Μεγάλωσε παίζοντας μπάσκετ. Για τον λόγο αυτό, το άθλημα αποτελεί τεράστιο μέρος του brand και ολόκληρου του στυλ του. Ειδικά το μπάσκετ τον χειμώνα διαθέτει – κατά τον ίδιο- το πιο εκπληκτικό στυλ: ισοθερμικό κολάν, σορτς, hoodie. Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδυτήρια σε εξωτερικούς χώρους το κάνει πιο ενδιαφέρον μιας και πρέπει να μπορείς να αθληθείς και αμέσως μετά να πας σε ένα πάρτι χωρίς να μπορείς να αλλάξεις ρούχα.

“Αν πας σε γήπεδα ή πάρκα όπως το West Fourth, οι τυπάδες που πηγαίνουν εκεί έχουν απίστευτο στυλ. Οι ίδιοι δεν το ξέρουν και αυτό είναι τέλειο”.

Αυτό το πλαίσιο της γειτονιάς που γέννησε το ραπ, τα αθλητικά και το streetwear ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα τοπικό φαινόμενο, αλλά πλέον είναι κάτι παγκόσμιο.

ir9f1rbdlovhp4jap3c8

Το κοινό που θέλει να προσελκύσει o Santis είναι ο άνθρωπος που νοιάζεται να είναι καλλιεργημένος από όλες τις απόψεις. “Τα ρούχα είναι κάτι περισσότερο από μια επωνυμία. Αυτός που το ξέρει αυτό είναι ο άνθρωπος που πιστεύω ότι θα αποτελεί  τον καταναλωτή του μέλλοντος, όχι εκείνος φορά μόνο ρούχα Kanye. Για μένα, η αισθητική του Ralph Lauren είναι το τέλειο παράδειγμα” .

Σε ότι έχει να κάνει με τη φιλοδοξία του σε σχέση με το brand του έχει πει: “Θέλω η επωνυμία μου να γίνει γνωστή ως μια επωνυμία που αγγίζει την ομορφιά και την πραγματική ζωή σε όλες τις πτυχές της. Κατάλληλη για τον άνθρωπο που θέλει να εξελίσσεται συνεχώς, αλλά με τις ίδιες αξίες. Πιστός πάντα σε αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύω: την Νέα Υόρκη.

Η αγαπημένη του Νέα Υόρκη, είναι μια πόλη που περνά συνεχώς μέσα από αλλαγές. Τι είναι όμως η Νέα Υόρκη για εκείνον; “Σε όλους αρέσει να παραπονιούνται για το gentrification, αλλά η Νέα Υόρκη είναι gentrification. Έχω κάνει τη συζήτηση πολλές φορές σχετικά με το πόσο συχνά η Νέα Υόρκη «αναγεννιέται» ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά αυτή τη στιγμή, το σίγουρο είναι ότι δεν είναι πλέον ζητούμενο το να είσαι cool.”

ev6yultcxdahpkrrirh0

Ο ίδιος είναι αυτοδίδακτος όπως και πολλοί από τους σχεδιαστές της γενιάς του. Δεν πήγε ποτέ σε σχολή μόδας, ούτε δούλεψε για κάποιον μεγάλο οίκο στο Παρίσι. Σχετικά με τις αναφορές και την έμπνευσή του έχει πει:  “Έφτιαξα το δικό μου προσωπικό αρχείο μεγαλώνοντας, από μάρκες όπως ο Ralph Lauren και το Nom de Guerre. Το Nom de Guerre για μένα ήταν μια από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις πίσω από το brand μου. Eπίσης το brand Supreme, ενέπνευσε ολόκληρη την κουλτούρα του streetwear μας. Έχουν κάνει πολλά για τη Νέα Υόρκη. Για κάποιον σαν εμένα που γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ, σίγουρα οφείλω πολύ σεβασμό σε αυτό το brand. “

Από τότε που ο Teddy Santis διορίστηκε δημιουργικός διευθυντής της σειράς MADE in USA της New Balance, ο κόσμος των sneakers αναμένει υπομονετικά την πρώτη του συλλογή. O ιδρυτής της Aimé Leon Dore έχει αποκαλύψει μόνο ένα προϊόν μέχρι σήμερα μέσω του λογαριασμού του στο Instagram – το μοντέλο 990v6.

https hypebeast.com image 2021 06 new balance 990v6 teddy santis first look details 01

H New Balance ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πρώτη της συλλογή αργότερα την άνοιξη.

Μιλώντας στο BoF πριν από την κυκλοφορία, ο Santis ανέφερε:  “Δεν προσπαθούμε να έχουμε limited edition προϊόντα και την ίδια στιγμή  δεν θέλουμε να πλημμυρίσουμε την αγορά. Φτιάχνουμε προϊόντα για τον άντρα που θέλει πραγματικά να τα φορέσει”.

Τα τελευταία χρόνια,  Aimé Leon Dore και New Balance έχουν συνεργαστεί για μια σειρά από κυκλοφορίες, συμπεριλαμβανομένης του δημοφιλούς πλέον 550.

Aime Leon Dore New Balance P550 Basketball Oxford 00

Ο Santis, ωστόσο, ξεκαθάρισε πού βρίσκονται οι προτεραιότητές του όταν επρόκειτο για τον ρόλο του ως δημιουργικός διευθυντής της New Balance MADE in USA έναντι της δικής του εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη: “Θα ήθελα πολύ να κάνω αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή για το το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν θα ήθελα να κάνω τίποτα άλλο εκτός από το ALD για πάντα”.

kyahvhckrl4rclsvg3z2

Source |Hypebeast, BoF, Sneaker Spirit, SSENSE,

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR