Quantcast
adrien brody actor the french dispatch wes anderson 1600x900 1

Οι σκέψεις του Adrien Brody

Όταν το 2002 ο Ρομάν Πολάνσκι πήρε την απόφαση να γυρίσει τον Πιανίστα, για τη ζωή του Εβραίου μουσικού Wladyslaw Szpilman, απέρριψε 1.400 ηθοποιούς μέχρι να συναντήσει τον 28χρονο Brody του οποίου η υποκριτική μεθοδικότητα και αφοσίωση, ήταν αρκετή για να τον ξεχωρίσει. Όχι άδικα μιας και έλαβε για αυτή την ταινία την κορυφαία διάκριση, ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του.

Από τότε μέχρι σήμερα η πορεία του υπήρξε υποδειγματικά αξιοζήλευτη με μια γκάμα μεγάλη στους χαρακτήρες που επέλεγε και πολλές διακρίσεις.

Σήμερα πρωταγωνιστεί στην ταινία του -μακροχρόνιου συνεργάτη του- Wes Anderson, The French Dispatch. Έχει πρωταγωνιστήσει σε τέσσερις από τις ταινίες του Άντερσον: The Darjeeling Limited (2007), Fantastic Mr Fox (2009), The Grand Budapest Hotel (2014) και τώρα The French Dispatch (2021), που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στο Χονγκ Κονγκ αυτόν τον μήνα.

Η ταινία, που διαδραματίζεται στη φανταστική πόλη Ennui-sur-Blasé, βασίζεται στους συντάκτες του περιοδικού The French Dispatch, οι οποίοι προετοιμάζονται για το τελευταίο τεύχος μετά τον θάνατο του αρχισυντάκτη του, Arthur Howitzer Jr. .

Ο Adrien Brody, ο οποίος υποδύεται τον έμπορο τέχνης Julien Cadazio, μίλησε αποκλειστικά στο PRESTIGE για την ταινία, τη συνεργασία με τον Wes Anderson και τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις (είναι και ζωγράφος).

Για τη σχέση του με τον Wes Anderson είπε:
Νιώθω πολύ τυχερός που διασταυρωθήκαμε ξανά. Είναι πραγματικό δώρο να δουλεύεις ξανά και ξανά, με κάποιον που έχει ένα τόσο μοναδικό όραμα. Νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο για έναν ηθοποιό, να έχει κάποιον που να εξυψώνει τη δουλειά του με συνέπεια να δίνει ευκαιρίες για εξέλιξη και εμπειρίες.

Για το French Dispatch είπε: 
Η ταινία εκφράζει μια αγάπη προς τον γραπτό λόγο, τη γλώσσα και τη γαλλική κουλτούρα. Είναι ένας φόρος τιμής στον New Yorker, που είναι ένας πολύ συγκεκριμένος τύπος δημοσιογραφικής προσέγγισης,  ευαισθησίας και διαμετρήματος του στυλ γραφής. Αλλά αντιπροσωπεύει επίσης την αγάπη του ίδιου του Wes για τη Γαλλία Θεωρώ ότι όλα γίνονται με αγάπη και σχετίζονται μοναδικά με τις ευαισθησίες του ίδιου του Wes και την αγάπη του για την τέχνη.

Για τον ρόλο του είπε:
Ο Julien Cadazio (έμπορος τέχνης) ήταν ένας πραγματικά ενδιαφέρον χαρακτήρας, ένας διασκεδαστικός ρόλος. Ένας πολύ ζωντανός χαρακτήρας και είναι κάποιος που μπορεί να κάνει τη μαγεία να συμβεί. Ξέρει πώς να χτίζει την ιστορία που είναι απαραίτητη για να δημιουργήσει γοητεία και αξία για ένα έργο. Και αυτή είναι μια πολύ σημαντική πτυχή του κόσμου της τέχνης. 

Για την ζωγραφική είπε: 
Γενικά, ζωγραφίζω κάπως μεγάλα, αφηρημένα έργα. Κάνω μικτή τεχνική, κάνω έργα κολάζ, ενσωματώνω ένα σωρό υλικά στη δουλειά μου, συνήθως σε καμβά ή χαρτί, ή συνδυασμό των δύο. Πολλά από αυτά είναι επηρεασμένα από την αμερικανική κουλτούρα και την ανατροφή και το μεγάλωμά μου στη Νέα Υόρκη και το Κουίνς ειδικότερα. Εξπρεσιονιστικά κομμάτια μου αρέσει να δημιουργώ. Μου αρέσει πολύ η αφηρημένη δουλειά. Είμαι μεγάλος θαυμαστής της δουλειάς του Pollock. Λατρεύω το πώς η τέχνη, μου προσφέρει τον βαθμό αυτονομίας στη δημιουργική μου δουλειά όταν δεν παίζω.

Για την προετοιμασία για τους ρόλους του είπε:
Νομίζω ότι η κύρια προετοιμασία είναι απλώς να γνωρίζεις καλά το υλικό. Ο τρόπος που ο Wes συνθέτει και κατασκευάζει τις ιστορίες του, έχει ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα και μέσα σε αυτό, υπάρχει πολύς χρόνος και συγκεκριμένος ρυθμός. Όλοι οι ηθοποιοί επικεντρώνονται για να προσφέρουν κάτι πραγματικά μοναδικό και αυτό τιμά το όραμά του.

Για τα έργα που τον εκλύουν:
Έλκομαι από ουσιαστικά, δραματικά έργα και ταινίες που έχουν κοινωνική συνάφεια και θέλω να ελπίζω ότι μιλάνε για κάτι πολύ βαθύτερο από το απλώς διασκεδαστικό. Έχω πολλή λιτότητα στη δουλειά μου. Νομίζω ότι με κάποιο τρόπο επισκιάζεται από μια σοβαρή προσέγγιση που έχω στο έργο και τη δική μου έλξη για να αντιπροσωπεύσω τα ελαττώματα όλων μας και της ανθρωπότητας. Προσπαθώ να βρω ηρωικούς χαρακτήρες που έχουν ελαττώματα και που είναι ηρωικοί παρά αυτά τα ελαττώματα. 

Για τον ρόλο που δεν έχει παίξει ακόμα:
Κάτι που πάντα λαχταρούσα είναι να παίξω έναν πραγματικά υπέροχο ρομαντικό ρόλο στην οθόνη, ουσιαστικό και βαθύ, με επικοινωνία και αίσθημα εμπιστοσύνης. Δεν βλέπω τόσο σε ταινίες το συγκινητικό στοιχείο σε μια κλασική δραματική ιστορία αγάπης. Η αγάπη είναι ένα τόσο κοινό νήμα στη ζωή όλων μας και τόσο περίπλοκο, οπότε το να μπορέσουμε να το εξερευνήσουμε και να αναπαραστήσουμε την αδυναμία αυτού, την πολυπλοκότητα αυτού που διακυβεύεται στην αγάπη, νομίζω ότι θα ήταν πολύ όμορφο με έναν πραγματικά σπουδαίο σκηνοθέτη και μια όμορφη κινηματογραφίστρια. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσα να κάνω πολύ καλά και είναι κάτι που δεν μου έχει έρθει ακόμα. 

adrien brody actor

Source| Prestige

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR