Quantcast
Oyster Perpetual Lady Datejust in 18 ct yellow gold with a diamond paved dial and a diamond set President bracelet 1

Rolex Oyster Perpetual Lady-Datejust: Η επιτομή της πολυτελούς γυναικείας κομψότητας

Υπάρχει κάτι στην καθαρότητα της φόρμας του και στην αισθητική του, στις αρμονικές αναλογίες, στη ρευστότητα των γραμμών και την απουσία περιττών, που κάνουν το ρολόι Lady-Datejust την επιτομή της κλασικής γυναικείας κομψότητας.

Καθώς το Datejust είναι το εμβληματικό ανδρικό ρολόι της Rolex, το Lady-Datejust, το οποίο ενστερνίζεται όλες τις βασικές αξίες και τους σχεδιαστικούς κώδικες της ελβετικής κατασκευής, είναι το πιο εμβληματικό γυναικείο μοντέλο της.

Παρουσιάστηκε το 1957, μεγέθους 28 χιλιοστών και μπορεί να είναι κομψό, αλλά δεν είναι λιγότερο όμορφο από οποιοδήποτε άλλο ρολόι που παράγεται από τη Rolex.

Η αδιάβροχη κάσα Oyster -σχεδόν μόνο από κρύσταλλα και ζαφείρια, αδιάβροχη, με φακό Cyclops- είναι συνώνυμη με τη στιβαρότητα και την κομψότητα.

Κάθε βήμα στην κατασκευή κάθε εξαρτήματος ή λειτουργίας του ρολογιού όπως η συναρμολόγηση της κίνησης, η κατασκευή του καντράν και τα μικροεξαρτήματα- είναι μια αναζήτηση της τελειότητας.

Oyster Perpetual Lady Datejust in 18 ct yellow gold with a diamond paved dial and a diamond set President bracelet 5

Το όμορφο αποτέλεσμα στο ρολόι της Rolex οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο άρτια συγχρονισμένο pas de deux μεταξύ των δύο κλάδων- γεμολογίας και κοσμηματοποιίας- που λαμβάνει χώρα, είτε πρόκειται για διαμάντια, πετράδια ή διακοσμητικές πέτρες που απαιτεί το ρολόι. Χρησιμοποιώντας μόνο πέτρες ύψιστης ποιότητας κομμένες σε ακριβείς διαστάσεις για μέγιστη φωτεινότητα, η Rolex εφαρμόζει περίφημα ένα αυστηρό πρωτόκολλο δοκιμών που βασίζεται τόσο στην ανθρώπινη τεχνογνωσία όσο και στον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Η χρωματική αξιολόγηση γίνεται πάντα από το μάτι ενός ειδικού και συγκρίνεται με πιστοποιημένες πέτρες.
Αυτοί οι ομοιόμορφα τέλειοι πολύτιμοι λίθοι τοποθετούνται ξεχωριστά σε ειδικά κομμένες αυλακώσεις στην κάσα, τη στεφάνη και το μπρασελέ του Lady-Datejust.

Μόνο αφού τοποθετηθεί στη βέλτιστη θέση, η πέτρα θα στερεωθεί στη θέση της.

Oyster Perpetual Lady Datejust in 18 ct yellow gold with a diamond paved dial and a diamond set President bracelet 3 Oyster Perpetual Lady Datejust in 18 ct yellow gold with a diamond paved dial and a diamond set President bracelet 4

Η αστραφτερή συμφωνία από λευκά διαμάντια με μπριγιάν σε διάφορα μεγέθη κοσμούν κάθε επιφάνειά του και το κάνουν να λάμπει σε αρμονία με τη λάμψη του γυαλισμένου κίτρινου χρυσού 18 καρατίων, αναδεικνύοντας το χαριτωμένο προφίλ του Lady-Datejust.

Η κάσα έχει 158 πέτρες, συν 44 ακόμη γύρω από τη στεφάνη και 291 διαμάντια μπριγιάν στο καντράν. Με άλλα 596 που καλύπτουν αυτό το εξαιρετικό μπρασελέ President, όλα μαζί ενώνονται για να σχηματίσουν ένα σπινθηροβόλο σκηνικό.
Αυτό το ρολόι, ωστόσο, δεν ξεχνά τον πιο ουσιαστικό ρόλο του – αυτόν της υπόδειξης του χρόνου. Εκτελώντας την εργασία με απόλυτη ευαισθησία, οι ώρες διαβάζονται από έναν κύκλο κομψών ρωμαϊκών αριθμών φτιαγμένων από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων επικαλυμμένων με μαύρο χρώμα.

Oyster Perpetual Lady Datejust in 18 ct yellow gold with a diamond paved dial and a diamond set President bracelet 7

Source | Prestige Singapore

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR