Quantcast
najbrt og

Η εντυπωσιακή κατασκευή στο εξωτερικό του Kunsthalle Praha υπενθυμίζει την ιστορία του κτιρίου

Μια σειρά από χοντρά χάλκινα γράμματα που σχεδιάστηκαν από το στούντιο γραφικών najbrt, προσαρμόστηκαν γύρω από τη γωνία του νέου πολιτιστικού χώρου στο ιστορικό κέντρο της Πράγας.

Το κτίριο που στο παρελθόν ήταν υποσταθμός ηλεκτρικού Zenger, απέκτησε νέα ταυτότητα λόγω του μετασχηματισμού του σε χώρο τέχνης ενώ το συγκεκριμένο installation σηματοδοτεί με μοναδικό τρόπο τον νέο χαρακτήρα του Κunsthalle Ρraha που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στις αρχές του νέου έτους.

najbrt 1 najbrt 3

Τα μεταλλικά στοιχεία τοποθετήθηκαν κάθετα στην γωνία, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο το όνομα και την ταυτότητα του χώρου. Όντας ορατό από διαφορετικές γωνίες, το λογότυπο διεγείρει την περιέργεια των περαστικών, ενώ ταυτόχρονα αγκαλιάζει την πρόσοψη διακριτικά —σαν φυσική συνέχεια της συνολικής μορφολογίας του κτιρίου. Βασίζεται σε μια γραμματοσειρά του Γερμανού σχεδιαστή Jan Tschichold, την οποία δημιούργησε τη δεκαετία του 1930, περίπου την εποχή που κατασκευάστηκε ο σταθμός.

najbrt 4 najbrt 5

Η ιδέα και η υλοποίηση ήταν της σχεδιαστικής ομάδας του στούντιο najbrt με έδρα την Τσεχική Δημοκρατία, όπου σχεδίασαν και κατασκεύασαν το λογότυπο, μέχρι την τελική του μορφή- με την γωνιακή κάμψη για τις ανάγκες της τοποθέτησης- μετά από αρκετές τροποποιήσεις και δοκιμές, χάρτινα μοντέλα και οπτικοποιήσεις. Το βάρος των χάλκινων γραμμάτων ήταν μια επιπλέον πρόκληση για την ομάδα σχεδιασμού.

najbrt 6

Φωτογραφίες | vojtěch veškrna
Source | designboom

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR