Quantcast
tcx120121dakotajohnson 001 1636745511
tcx120121dakotajohnson 001 1636745511

Dakota Johnson: Η ενδιαφέρουσα περσόνα σε μια αναλυτική συνέντευξη για την ταινία “The Lost Daughter”

Η Dakota Johnson, πάντα κομψή και ταυτόχρονα απίστευτα «δροσερή» χορεύει με ένα κόκκινο φόρεμα και μεγάλους χρυσούς κρίκους στο πάρτι του Netflix στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride, για την κυκλοφορία της τελευταίας της ταινίας “The Lost Daughter”.

dakota johnson 2 1637014486

Πρόκειται για μια σταρ του Hollywood τρίτης γενιάς, που έγινε ευρύτερα γνωστή με μια αμφιλεγόμενη επιλογή, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Fifty Shades of Grey αλλά που -προς τιμήν της- στη συνέχεια αρνήθηκε να αφήσει αυτόν να την καθορίσει.

Μιλάμε για μια γυναίκα της οποίας η δημόσια εικόνα είναι λαμπερή αλλά και «άτακτη» αποτελώντας τον ιδανικό καλεσμένο σε ένα talk show.

H υποψήφια για Όσκαρ, η οποία τώρα ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την πρώτη της ταινία, μετακόμισε πρόσφατα σε ένα σπίτι 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μαλιμπού με τον φίλο της ροκ σταρ, Chris Martin, που την αποκάλεσε “my universe” στη σκηνή τον Οκτώβριο.

demme dakota johnson tc gucci pants final 1636745519

Τίποτα σχετικά με την πορεία της Johnson δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φυσιολογικό. Κόρη της Melanie Griffith και του Don Johnson, θετή κόρη του Antonio Banderas είναι το κορίτσι που -σε ηλικία έξι ετών- παρέδωσε πασχαλινό καλάθι στη Madonna στα γυρίσματα της Evita.

tcx120121dakotajohnson 002 1636745512

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Town and Country δεν διστάζει να αναφερθεί στην παιδική και εφηβική της ηλικία, στις τρέλες που έκανε με κοριτσοπαρέες και στην κατανάλωση αλκοόλ.

Η Johnson ήξερε πάντα τι ήθελε να κάνει και είχε άψογο ραντάρ. Όταν είπε στον πατέρα της ότι ήθελε να παραλείψει το κολέγιο για να γίνει ηθοποιός, εκείνος την άκουσε, θέλοντας να δει αν όντως θα το ακολουθήσει.

Και το έκανε, μιας και έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 20 ταινίες την τελευταία δεκαετία, από κωμωδίες μεγάλου προϋπολογισμού έως στοχαστικά δράματα.

tcx120121covergatefold 2 1636745521

Τίποτα δεν μπορούσε να τη σταματήσει. Ώσπου, λοιπόν, όλα σταμάτησαν στις αρχές του 2020. “Έλεγα: “Ουάου, αυτό είναι άγριο.”, λέει. “Ξαφνικά οι άνθρωποι ένιωσαν τον απόλυτο φόβο”. Όπως όλοι όσοι είχαν τη δυνατότητα και την τύχη να καταφύγουν στη βάση τους, πήρε πολλές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ενός σπιτιού στο Κολοράντο- επειδή είχε περάσει χρόνο εκεί ως παιδί. Ήταν μια συναισθηματική επιλογή παρόμοια με τον τρόπο που επιλέγει τα έργα. Η Johnson είναι ένας άνθρωπος που νιώθει. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει τη λέξη “tender” τατουάζ στο χέρι της.

tcx120121dakotajohnson 004 1636745351

Ο κόσμος ήταν τέσσερις μήνες σε lockdown όταν η Gyllenhaal τηλεφώνησε για να πει ότι το The Lost Daughter ήταν έτοιμο. Με την πρώτη ματιά, είναι μια περίεργη επιλογή. Η ταινία βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε. Η Olivia Colman πρωταγωνιστεί ως Leda, μια καθηγήτρια που κάνει διακοπές στην Ελλάδα που γοητεύεται από μια νεαρή μητέρα, τη Nina (Johnson), που ταξιδεύει με τον σύζυγό της, την κόρη και την υπόλοιπη οικογένειά της. Όταν η κόρη της Nina χάνεται για λίγο και η Leda τη βρίσκει στην παραλία, αναπτύσσεται μια φιλία μεταξύ των δύο γυναικών.

Η Johnson λέει: “Η Nina είναι αυτό το κορίτσι που είναι πολύ πεινασμένο να το δουν. Ήταν μια ειλικρινής στάση που δεν είχα δει σε καμία ταινία για γυναίκες”.

Για την χημεία και την κοντινή σχέση της που ανέπτυξε με την Colman και τα κοινά τους ενδιαφέροντα- όπως η διακόσμηση εσωτερικών χώρων αναφέρει:  “Συχνά συμβαίνει ότι αν μια ταινία είναι για πράγματα που είναι αρκετά δύσκολα, καταλήγεις να δένεσαι και να γελάς πολύ”.

Το The Lost Daughter θέτει ακανθώδεις ερωτήσεις σχετικά με τη μητρότητα, τη θυσία, την αυτοεκτίμηση και τη λύπη. Είχε ποτε η Johnson τέτοιες συζητήσεις με τη μητέρα της; “Στην πραγματικότητα μίλησα μαζί της πριν από μερικές εβδομάδες και της είπα: Υπάρχει κάτι που ονειρευόσουν να κάνεις και δεν έκανες ποτέ ποτέ;” Και μου είπε, “Όχι. Ήθελα να γίνω μητέρα και ήθελα να κάνω οικογένεια.” Αυτό ήθελε”.

Η ίδια μάλλον ακόμα παλεύει με αυτά τα ερωτήματα.  Η Gyllenhaal έχει αναφέρει χαρακτηριστικά: ” Η Dakota μου είπε: Θέλω να κάνω μια ταινία όπου θα εξερευνώ τα πράγματα που έχω στο μυαλό μου. Και μερικά από αυτά τα πράγματα είναι ασυνήθιστα και επώδυνα.” (Ο δημοσιογράφος σχολιάζει ότι πρόκειται για ένα πολύ εσωστρεφές άτομο. Όταν τη ρωτούν πού μένει λέει : “Παντού.”)

tcx120121dakotajohnson 003 1636745513

Η ίδια- καθώς καθώς ο κόσμος επιστρέφει- αντιπαλεύει ένα πράγμα: τη σύμβαση. Η μητέρα της της είχε πει: “Μην κάνεις τίποτα αν δεν κάνει την καρδιά σου να χτυπά γρήγορα. Ίσως δεν αρκεί να βγούμε από την πανδημία χορεύοντας στα τραπέζια ή αρπάζοντας οτιδήποτε μας προσφερθεί- πρόκειται για μια πιο σημαντική καμπή”. 

Το 2022, η Johnson θα σκηνοθετήσει τη δική της πρώτη μεγάλου μήκους. Το έργο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, και είναι επιφυλακτική να το συζητήσει, αλλά είπε ότι διαδραματίζεται σε “ένα μυθικό νησί”. Για το έργο λέει: “Μιλούσαμε για κάποιον άλλον να αναλάβει τη σκηνοθεσία, αλλά μετά το ονειρευόμουν, είχα ιδέες όλη την ώρα. Είναι “μέσα” μου, αυτή η ιστορία. Μήπως είναι πολύ νωρίς; ότι κα αν είναι, θα το κάνω.”

Αυτό φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που λειτουργεί καλύτερα για την Johnson: Χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς…

tcx120121covergatefold 1 1636745520

Συνέντευξη| Mickey Rapkin
Φωτογραφίες | Amanda Demme
Styling | Kate Young
Source | Town & Country

* H συνέντευξη εμφανίζεται στο τεύχος Δεκέμβριος 2021/Ιανουάριος 2022 του Town & Country. 

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR