Quantcast

Η ιστορία του Suffering Bastard Cocktail και η ιδιαίτερη σύστασή του

suffering bastard cocktail

Το cocktail Suffering Bastard επινοήθηκε το 1942 από τον Joe Scialom, στο Shepheard’s Hotel στο Κάιρο.

Ο καθηγητής χημείας, ανακάλυψε ότι η παρασκευή ποτών ήταν πολύ πιο ευχάριστη διαδικασία από τη διδασκαλία και έτσι άρχισε να εργάζεται ως μπάρμαν. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το Shepheard’s Hotel ήταν αγαπημένος χώρος για τους Βρετανούς αξιωματικούς και δημοσιογράφους. Ο Joe κέρδισε τον σεβασμό και την προσοχή τους και έγινε αντικείμενο πολλών άρθρων, καθώς ήταν Αιγυπτιοεβραίος που μιλούσε πολλές γλώσσες ενώ ήταν εξαιρετικός στο να θυμάται ονόματα, πρόσωπα και ποτά που προτιμούσαν.

Μια μέρα, άκουσε Βρετανούς αξιωματικούς να παραπονιούνται για το hangover τους και εμπνεύστηκε στο να δημιουργήσει μια θεραπεία για το hangover. Μάζεψε υλικά που μπορούσαν να αποκτηθούν εύκολα από την περιοχή και δημιούργησε το Suffering Bastard.

Ορισμένες εκδοχές της συνταγής απαιτούν κονιάκ ή bourbon, αλλά με την πάροδο του χρόνου φαίνεται ότι η έκδοση του bourbon να κέρδισε σε δημοτικότητα επειδή η γεύση λειτουργούσε καλύτερα με τα άλλα συστατικά.

Το Suffering Bastard είναι μια  “μίξη” ποτών. Συνδυάζει τη φιλοσοφία του τυπικού cocktail (με επιρροές από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) και την φρεσκάδα ενός εξωτικό ποτού που σχετίζεται με τα μπαρ Tiki.

Συστατικά:
30 ml τζιν
30 ml Bourbon
30 ml Lime Cordial
4 ml Angostura Bitters
120 ml μπύρα τζίντζερ

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με δυόσμο και μια φέτα εσπεριδοειδούς.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR