Quantcast
screenshot 2021 10 28 at 14.42.33

The Mother Road: Το νοσταλγικό φωτογραφικό αφιέρωμα της Hayley Eichenbaum στην ιστορική Route 66

Η Hayley Eichenbaum, στη φωτογραφική της σειρά, The Mother Road, αποτυπώνει τον “μολυσμένο” ρομαντισμό της αρχιτεκτονικής στη διαδρομή 66 στα νοτιοδυτικά της Αμερικής, όπου και καταφέρνει να του προσδώσει κινηματογραφική ποιότητα που ταιριάζει περισσότερο σε μια οθόνη παρά στην πραγματικότητα.

Πράγματι, ο κινηματογράφος ήταν μια από τις βασικές επιρροές της Eichenbaum για το έργο, και συγκεκριμένα ο Stanley Kubrick. “Η κινηματογραφία και ο τρόπος που χρησιμοποιεί τη γεωμετρία είναι τόσο δελεαστικός. Στόχος μου είναι να παρουσιάσω σκηνές που θυμίζουν την κλασική οθόνη. Ωστόσο, οι εικόνες είναι κενές χαρακτήρων, κάτι που προκαλεί μια αίσθηση μυστηρίου.”

homecoming gallery hayley eichenbaum tee pee curios homecoming gallery hayley eichenbaum the blue swallow homecoming gallery hayley eichenbaum 29 palms

Η Eichenbaum γνωρίζει το αμερικανικό σύστημα αυτοκινητοδρόμων εκ των έσω. Οδήγησε το εμβληματικό Route 66 -το οποίο εκτείνεται από το Σικάγο έως τη Σάντα Μόνικα- οκτώ φορές τα τελευταία επτά χρόνια, «εθισμένη» στην κουλτούρα της νοτιοδυτικής Αμερικής και στην πολύχρωμη αρχιτεκτονική.

Η συλλογή Mother Road τιτλοφορείται από ένα παρατσούκλι για την διαδρομή Route 66, αλλά έχει επίσης προσωπική απήχηση για την Eichenbaum. “Έγινε ο δρόμος που συνέδεσα με τη μητέρα μου και εμένα όταν πάλευε για την υγεία της.” 
Στις εικόνες της Eichenbaum, υπάρχει μια ασυνήθιστη έλλειψη ανθρώπινης παρουσίας. Τα θέματά της, παστέλ, μοντερνιστικά και μίνιμαλ. Το αμερικανικό όνειρο στο κατώφλι της φθοράς, συμβολίζει μια περασμένη χρυσή εποχή για τη Διαδρομή 66.

homecoming gallery hayley eichenbaum sanbernardino homecoming gallery hayley eichenbaum moon over santa monica homecoming gallery hayley eichenbaum el reno donuts homecoming gallery hayley eichenbaum roadrunner lodge
Η διαδρομή παρουσιάζει μια νοσταλγία που ξεθωριάζει και που εμπνέει με το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της. Αυτό το τμήμα της αμερικανικής κοινωνίας απειλείται από τον καπιταλισμό και τις μαζικές αλυσίδες, όπως παντού στον κόσμο. “Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε το περιβάλλον μας να γίνεται όλο και πιο ομοιογενές .”

homecoming gallery hayley eichenbaum palm springs angles homecoming gallery hayley eichenbaum vacancy homecoming gallery hayley eichenbaum lafayette mall homecoming gallery hayley eichenbaum manicured church

Source | Wallpaper mag

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR