Quantcast
soho house paris

Το Soho House κάνει το ντεμπούτο του στο Παρίσι και στην πρώην κατοικία του Jean Cocteau

O Jean Cocteau αποκαλούσε σπίτι του την περιοχή Pigalle. Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης του μεσοπολέμου λάτρευε την ατμόσφαιρα της Γαλλίας κάτι που το Soho House αναγνώρισε και “οικιοποιήθηκε” ανοιγωντας τελικά το πολυαναμενόμενο παράρτημά του, στο πρώην σπίτι του Cocteau και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εσωτερικοί χώροι του αποτίουν φόρο τιμής στο ιστορικό παρελθόν του.

Τα μέλη του Soho House Paris μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν χειμερινό κήπο, μπαρ και ένα δωμάτιο-καμπαρέ με εντυπωσιακούς κόκκινους βελούδινους τοίχους και πινελιές γαλλικής τέχνης.

Οι εσωτερικοί χώροι έχουν χαρακτήρα παραδοσιακό, που εξυμνεί το παρελθόν του κτιρίου ως ιδιωτική κατοικία/ έπαυλη με κρεβάτια σκεπαστά, βελούδινους καναπέδες και παρκέ δάπεδο.

Οι ανακαινισμένες ξύλινες πόρτες και τα γύψινα καλούπια βοηθούν τους επισκέπτες να θυμούνται τις ημέρες δόξας του ακινήτου.

Το Soho House έχει γεμίσει το κτίριο με μια συλλογή έργων τέχνης ζωγραφικής, που περιλαμβάνει πρωτότυπα κομμάτια των Natsuko Uchino, Emmanuel Van der Meule και Mel O’Callaghan.

Έχει 36 υπνοδωμάτια με θέα στην ιστορική Pigalle. Το ίδιο ισχύει και για την μαρμάρινη πισίνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μενού του εστιατορίου είναι γαλλικό, με πιάτα όπως: escargot, croques monsieur και tarte tatin.

Soho House Paris 04 1 Soho House Paris 05 1 Soho House Paris 03 1 Soho House Paris 01 850x1024 2 Soho House Paris 02 819x1024 2 Soho House Paris 06 694x1024 2

Φωτογραφίες | Mark Seelen / Soho House
Source | The Spaces

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR