Quantcast
twelve mile limit cocktail

12 Mile Limit: Η συνταγή για το ιστορικό cocktail της ποτοαπαγόρευσης

Ρούμι, ουίσκι από σίκαλη και τέλος κονιάκ δημιούργησαν έναν εξαιρετικό συνδυασμό και συνάμα μια υποδειγματική παρέα για τους “γλεντζέδες” της εποχής της Ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική. Το αναζωογονητικό αυτό κοκτέιλ δημιουργήθηκε από τον δημοσιογράφο Thomas Franklin Fairfax Millard. Η ιστορία του 12 Mile Limit δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη αλλά πλησιάζει προς την ακόλουθη.

Αρχικά υπήρχε το όριο των τριών ναυτικών μιλίων που είχε οριοθετήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ ως ύδατα δικαιοδοσίας της. Αντιμέτωποι με την ποτοαπαγόρευση, οι “γλεντζέδες ” έμπαιναν σε βάρκες και έπαιρναν τις προμήθειές τους, τρία χιλιόμετρα ανοικτά της θάλασσας ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος της σύλληψης.

Αυτό γινόταν μέχρι που η κυβέρνηση των ΗΠΑ κουράστηκε να τους κυνηγά και αποφάσισε- ωθώντας και άλλα κράτη- να αποδεχτούν την αλλαγή στα θαλάσσια σύνορα από τρία μίλια σε δώδεκα μίλια. Δυνάμεις όπως η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν στην αλλαγή αλλά το μόνο που πέτυχαν ήταν να ωθήσουν τον κόσμο που αντιστεκόταν, πιο βαθιά μέσα στη θάλασσα.

Για να γίνει λοιπόν -η μεγαλύτερη πλέον διαδρομή- πιο υποφερτή ο δημοσιογράφος Thomas Franklin Fairfax Millard πρόσθεσε στο ήδη υπάρχον cocktail Three Miles Out, ουίσκι από σίκαλη.

Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα νέο cocktail που αποτελεί μια μικρή ωδή στην επανάσταση.

Σε συνδυασμό με τη γρεναδίνη και τον χυμό λεμονιού, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των κλασικών γεύσεων.

Συστατικά:
45 ml Λευκό ρούμι
15 ml rye whiskey
15 ml Κονιάκ
15ml Χυμός Λεμονιού
15 ml Γρεναδίνη

Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο. Ανακινήστε. Σερβίρετε σε ένα παγωμένο ποτήρι και γαρνίρετε με φλούδα πορτοκαλιού.

Source | Uncrate, Australian Bartender

More Stories
DSC8077 copy 2 (1)
The C Edition “Cruise” Collection S/S 2024
DIDÉE.GR