Quantcast
large Masego

ΙΚΕΑ Festival: Το 24ωρο festival που δημιούργησε πρωτόγνωρες εμπειρίες σε πάνω από 100 σπίτια σε όλο τον κόσμο

Η IKEA καινοτόμησε για μια ακόμη φορά κάνοντας ένα βήμα μπροστά, οργανώνοντας και φιλοξενώντας στον ιστότοπό της ταυτόχρονα και με παγκόσμια εμβέλεια την πρώτη εικονική περιοδεία σε σπίτια, στούντιο, αυλές και γειτονιές σε όλο τον κόσμο. 

Το IKEA Festival, εμπνευσμένο από το όραμα της ΙΚΕΑ να δημιουργήσει μια καλύτερη ζωή για όλους, πραγματοποιήθηκε για 24 ώρες στο IKEA.com με ταυτόχρονη μετάδοση πολλών και διαφορετικών δωματίων, γεμάτα εμπειρίες που σχετίζονταν με τη μουσική, το φαγητό, το σχέδιο και τη ζωή στο σπίτι – δίνοντας στον θεατή τη δυνατότητα να προχωρήσει σε επόμενο room, να παύσει και να συνεχίσει την προβολή ή να παρακολουθήσει κάποια από αυτά on demand. 

large ikea uppblasbar soffa air innerlig 1997

Στο πλαίσιο του ΙΚΕΑ Festival, η ίδια η IKEA άνοιξε τις πόρτες της προσφέροντας πρόσβαση όχι μόνο στα παρασκήνια της σχεδιαστικής και παραγωγικής της γραμμής αλλά και στην ιστορία της, καθιστώντας την παγκοσμίως και ψηφιακά προσβάσιμη μέσω των εγκαινίων του IKEA Museum Digital.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, η ΙΚΕΑ μοιράστηκε την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών σε ότι έχει να κάνει με την ανοικοδόμηση στη Σουηδία, την επίπλωση του σπιτιού και τα ορόσημα της ΙΚΕΑ, σε ένα απόλυτο συνδυασμό με το σήμερα. 

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο IKEA Museum Digital, την πιο εκτενή διαδικτυακή πηγή γνώσεων και γεγονότων για την ΙΚΕΑ (μια ηλεκτρονική έκδοση της έκθεσης στο Μουσείο ΙΚΕΑ στο Älmhult της Σουηδίας- εκεί όπου χτίστηκε το πρώτο κατάστημα της ΙΚΕΑ). Η νέα αυτή πλατφόρμα περιέχει ιστορίες για τον ιδρυτή της IKEA Ingvar Kamprad και μερικά από τα πιο εμβληματικά προϊόντα και αξέχαστα σχέδια από τη δεκαετία του 1940 έως και σήμερα.

Κάθε ώρα, μεταδιδόταν κάτι νέο. Καλλιτέχνες, σχεδιαστές, DJ’s, σεφ, δημιουργοί και καθημερινοί άνθρωποι μετέτρεψαν τα σαλόνια, τις κουζίνες, τα υπνοδωμάτια και τις αυλές τους σε εικονικές σκηνές προάγοντας μεταξύ άλλων την πιο βιώσιμη και προσιτή ζωή στο σπίτι του αύριο.

large DJ Relay Kedr Livanskiy Thumbnail

Οι περιηγήσεις αυτές οδήγησαν τον θεατή σε νέες εμπειρίες και ατελείωτη έμπνευση, η οποία ξεκινούσε -μεταξύ άλλων και από τα προϊόντα ΙΚΕΑ ενώ επεκτεινόταν και στην καθημερινή ζωή.

large Home concert Arlo Parks Thumbnail

Μέσω αυτή της πρωτοβουλίας η ΙΚΕΑ έκανε την αρχή για εμπειρίες ανεκτίμητες απλά και μόνο μέσω μια οθόνης. Η αξία του να δημιουργείς και να το μοιράζεσαι, του να εμπνέεις και να εμπνέεσαι πήρε σχήμα και μορφή μέσα σε αυτές τις 24 ώρες. Η διάδραση με καλλιτέχνες- και όχι μόνο- από όλο τον κόσμο κρατάει την- «εκλεπτυσμένη»» αδρεναλίνη του οργανισμού σε υψηλά επίπεδα και σε κάνει να θέλεις να πας μπροστά, σε εμπνέει και σε βγάζει από το comfort zone σου. 

Στιγμιότυπα του Φεστιβάλ ΙΚΕΑ

Ακολουθήσαμε την τραγουδίστρια MØ στην πατρίδα της, την Κοπεγχάγη της Δανίας, και είδαμε την πόλη μέσα από τα μάτια της.

• Ο Micah Davis, γνωστός ως Masego, είναι τζαμαϊκανοαμερικανός σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, ράπερ, κωμικός & DJ μας ξενάγησε στο Λος Άντζελες ενώ απολαύσαμε και το μοναδικό του ταλέντο.

• Το φαγητό είχε μια ξεχωριστή θέση στο Φεστιβάλ. Περιπλανηθήκαμε στην κουζίνα του Σουηδού σεφ Paul Svensson, όπου μάθαμε περισσότερα για το καθημερινό μαγείρεμα χωρίς σπατάλη – φτιάχνοντας υπέροχο φαγητό από ότι υπάρχει κρυμμένο στο ψυγείο και τα ντουλάπια.

• Ο σχεδιαστής, επιχειρηματίας, DJ και πρώην συνεργάτης της IKEA, Virgil Abloh, ο οποίος είναι μια από τις πιο σημαντικές δημιουργικές δυνάμεις της εποχής μας, μοιράστηκε ό, τι έχει στο μυαλό του αυτή τη στιγμή, από το στούντιο του στο Παρίσι.

• Η Βρετανίδα  σχεδιάστρια, Creative Director της Studioilse και συνεργάτιδα της ΙΚΕΑ Ilse Crawford, υποδέχθηκε το κοινό του ΙΚΕΑ Festival στο studio της στο Λονδίνο και μοιράστηκε τις σκέψεις της για το σπίτι και τον διαχρονικό σχεδιασμό.

Συνολικά, το Φεστιβάλ της IKEA πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 100 σπίτια σε περισσότερες από 50 χώρες. Ήταν διαθέσιμο στα Αγγλικά ενώ παρείχε και δυνατότητα υποτίτλων σε αρκετές γλώσσες. 

Η πλατφόρμα του Φεστιβάλ ΙΚΕΑ θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη ως πηγή για όλα όσα γνωρίζει η ΙΚΕΑ σχετικά με τη βελτίωση της ζωής στο σπίτι. Ως μέρος του κινήματος της IKEA «life at home», και για όσους δεν πρόλαβαν το 24ωρο live event, όλα τα βίντεο και όλο το περιεχόμενο θα συνεχίσει να υπάρχει, δημιουργώντας μια παγκόσμια κοινότητα που συνδέει σπίτια σε όλο τον κόσμο. 

large im 1940 meet ingvar kamprad 01

Στόχος της ΙΚΕΑ ήταν από το ξεκίνημα της, όπως περιγράφεται σε ένα από τα ντοκιμαντέρ για την ιστορία και την πορεία της, η κατανόηση των αναγκών, των ονείρων αλλά και η εξομάλυνση των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος, όπως π.χ. η Covid- εποχή και τα lockdown.

Μια αστείρευτη έμπνευση και μια πόρτα στον κόσμο από την εμβληματική ΙΚΕΑ.

Ξαναδείτε το IKEA Festival εδώ.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR