Quantcast
vincent leroy lenscape fjallsarlon 1200 06

Το εντυπωσιακό installation του Vincent Leroy πειραματίζεται με την ισλανδική φύση

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Vincent Leroy συνεχίζει τα πειράματά του γύρω από τα φαινόμενα της οπτικής αντίληψης και δοκιμάζει τη νέα του φόρμα εγκατάστασης στην ισλανδική φύση.

Κατά τη διάρκεια ενός οδικού ταξιδιού του στην Ισλανδία και εμπνευσμένος από την απίστευτη ποικιλία στα τοπία, εμπνεύστηκε μια οπτική συσκευή- ιδανικά κινητή, εύκολα μεταφερόμενη και γρήγορη στην εγκατάσταση- για να δοκιμαστεί σε διαφορετικά μέρη και φωτισμούς.

Μετά από εργατοώρες έμπνευσης, σχεδιασμού και- τελικά- εργασίας πειραματίστηκε με αυτή σε διαφορετικά περιβάλλοντα και κατέληξε στη θεαματική λιμνοθάλασσα του παγόβουνου του Fjallsárlón στην Ισλανδία που ο καλλιτέχνης εγκατέστησε τελικά το έργο τέχνης του.

Η εγκατάσταση του Vincent Leroy αποτελείται από διαφορετικές γεωμετρίες και κινείται με απαλές και αθόρυβες κίνησεις. Το μεταβαλλόμενο φως του ήλιου του μεσονυκτίου, οι αποχρώσεις του μπλε και του γκρι – λευκού του παγετώνα, οι κινήσεις των κομματιών του παγόβουνου που καταρρέουν και παρασύρονται στη λίμνη, και τέλος το χτύπημα και οι αντανακλάσεις του νερού φαίνονται αυξημένες από τις καλειδοσκοπικές συσκευές.

Η εγκατάσταση λειτουργεί σαν ένα πρίσμα μέσα από το οποίο το τοπίο γίνεται μια γεωμετρική, αφηρημένη και ζωντανή σύνθεση, που εξελίσσεται στο ρυθμό της φύσης.

vincent leroy lenscape fjallsarlon 1200 03 vincent leroy lenscape fjallsarlon 1200 01 vincent leroy lenscape fjallsarlon 1200 02 vincent leroy lenscape fjallsarlon 1200 04 vincent leroy lenscape fjallsarlon 1200 05 vincent leroy lenscape fjallsarlon 1200 07

Source| Vincent LeroyDesignBoom

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR