Quantcast
The Frankie Shop at MATCHESFASHION 7

Πώς το Frankie Shop της Gaelle Drevet κατάφερε να κατακτήσει το παγκόσμιο κοινό της μόδας

Το brand The Frankie Shop γεννήθηκε το 2014, με το πρώτο φυσικό κατάστημα να ανοίγει στο Lower East Side της Νέας Υόρκης, μια περιοχή όπου συνήθιζε να ζει η ίδια η founder του, Gaelle Drevet. Μια γειτονιά την οποία αγαπά λόγω της εκλεκτικής της ατμόσφαιρας, όπως η ίδια έχει αναφέρει.

Η Gaelle Drevet, της οποίας το στυλ είναι η επιτομή του γαλλικού chic, είχε εργαστεί στο παρελθόν για το ABC News ως παραγωγός και δημοσιογράφος. Η απόφασή της να αλλάξει καριέρα προκλήθηκε από ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Λονδίνο, όπως έχει πει: “Πάντα αγαπούσα τη μόδα. Σε μια αποστολή στο Λονδίνο, ανακάλυψα τις τοπικές αγορές μόδας όπως το Portobello, το Shoreditch και όλους τους ανεξάρτητους σχεδιαστές που έφτιαχναν υπέροχα πράγματα. Και κάπως έτσι ξεκίνησα.”

Η Gaelle – όπως φαίνεται- έχει εντοπίσει ποια είναι η “γυναίκα Frankie”. Επιμελής, προσεκτική και ποιοτική αυτό που επιδιώκει είναι:  “Φροντίζω πάντα ότι όλα μας τα κομμάτια είναι ευκολοφόρετα και όχι πολύ περίπλοκα, αλλά μου αρέσει και ότι έχει μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια ή μια σιλουέτα με μια μοντέρνα συστροφή.” έχει αναφέρει ενώ σχετικά με την έμπνευσή της: “Το Instagram είναι εκπληκτικό για να ανακαλύπτεις νέους σχεδιαστές. Αλλά επίσης τσεκάρω τους influencers -ανθρώπους με πολύ έντονη αίσθηση στυλ- , κοιτάζω περιοδικά αλλά και τα ταξίδια βοηθούν επίσης.” .

H Drevet έχει την έμφυτη ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα πετυχημένα- to be brands πριν ακόμα φτάσουν σε “λατρευτική” θέση από τους fashionistas (π.χ. Ganni, Nanushka).

Πλέον εκτός από την Νέα Υόρκη, έχει ανοίξει κατάστημα στο Παρίσι αλλά και ηλεκτρονικό κατάστημα. “Ξέρω ότι ορισμένες σιλουέτες θα είναι πιο επιτυχημένες στο ένα κατάστημα σε σύγκριση με το άλλο. Για παράδειγμα οι Παριζιάνες είναι λίγο πιο κλασικές αλλά όπως και να έχει η γυναίκα που ψωνίζει στο Frankie είναι εξοικειωμένη με την αισθητική μας και αυτό είναι που ψάχνει.” αναφέρει.

Είτε η στρατηγική του «περιορισμένου αριθμού» – “back in stock” / drop των κομματιών του Frankie Shop είναι σκόπιμη είτε όχι, φαίνεται να λειτουργεί και επιπλέον αποτελεί  λογική τακτική μιας και επιτρέπει τη δοκιμή των αντιδράσεων του αγοραστικού κοινού ενώ αυξάνει και το συντελεστή επιθυμίας.

Η ίδια εξηγεί: “Το Frankie Shop είναι μια μικρή εταιρεία, οπότε ο λόγος του μικρού στοκ ήταν επειδή δεν μπορούσα να αντέξω να αγοράσω τόσο πολύ απόθεμα για ένα συγκεκριμένο στυλ. Είχα επίσης την ευκαιρία να δω αν ένα προϊόν θα γίνει επιτυχία. Εμπιστευόμουν το ένστικτό μου, αλλά πάντα ξεκινούσα συντηρητικά  και έλεγχα αν άρεσε στους πελάτες. Σήμερα, έχω περισσότερο απόθεμα, αλλά κατά κάποιο τρόπο είμαι πάντα προσεκτική.”

Πρώτα ένα φούτερ, μετά ένα σορτσάκι στη συνέχεια ένα jacket.Ακολούθησε ένα υπερμεγέθες μπλέιζερ, ένα φαρδύ παντελόνι και το κλασικό oxford πουκάμισο. H  Gaelle Drevet έχει την ικανότητα να παρουσιάζει ακριβώς αυτό που θέλουμε πριν καταλάβουμε καν ότι το θέλουμε, επινοώντας αθόρυβα μερικά από τα καλύτερα neutral κομμάτια.

Κατασκευασμένα στο γαλάζιο του ουρανού, στο μανταρίνι αλλά και σε απολαυστικούς earthy τόνους, τα υπερμεγέθη πουκάμισα και τα σορτς (Lui) συνέθεσαν τη στολή της πόλης και της παραλίας ήδη από την άνοιξη.

Το Frankie Shop δεν ενδιαφέρεται για την αποκλειστικότητα. “Nομίζω ότι καταφέραμε να προσφέρουμε απλά ρούχα. Kάτι αβίαστο και κομψό, αλλά ποτέ βαρετό. Υποθέτω ότι αυξάνεται η δημοτικότητα επειδή είναι απροσδόκητο και διαφορετικό το αποτέλεσμα. “

Η στροφή προς ένα πιο κοινωνικά και περιβαλλοντικά υγιές επιχειρηματικό μοντέλο είναι η επόμενη επιδίωξη στον ορίζοντα, με την ομάδα του Frankie Shop να εργάζεται σκληρά για να επαναπαράγει μερικά από τα προϊόντα σε πιο “πράσινα” υφάσματα.  “Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά ανυπομονούμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση”, λέει η ήπια ισχυρογνώμων Gaelle Drevet, η οποία αναμένεται να  ανοίξει το επόμενο κατάστημα της στο Λονδίνο, πριν αφήσει να εννοηθεί ότι τα ανδρικά και παιδικά ενδύματα είναι επίσης στα σκαριά.

by malene birger cologne shirt sawdust shirt by malene birger 757740 800x les coyotes de paris morris vest hazelnut mel top les coyotes de paris 890989 800x teddy quilted jacket ivoryclay jacket the frankie shop 236274 800x Frankie 56984 blue shirt 900x bd6d3a97 6471 4af8 83b0 7b945b0165cb 800x low classic gladiator sandals black shoes low classic 771200 800x vermont sweatshirt vanilla sweatshirt de base kare 837942 800x alex summer shorts taupe shorts the frankie shop 888695 800x frankie ribbed socks vanilla socks the frankie shop 190718 800x lui organic cotton shirt pine stripe shirt the frankie shop 605409 800x

 

Source | VOGUE UK, GraziaDaily, Forbes, The Frankie Shop

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR