Quantcast
marilyn and me book 1

Marilyn & Me: To λεύκωμα που φιλοξενεί ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του Hollywood Icon

“You’re already famous, now you’re going to make me famous”

Ένα νέο φωτογραφικό λεύκωμα, μοιράζεται την ιστορία της Marilyn Monroe και ενός νεαρού φωτογράφου που ήταν στην αρχή της καριέρας του. Ο Lawrence Schiller κατέγραψε περισσότερες από 100 φωτογραφίες του Hollywood icon, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων λήψεων από τα γυρίσματα των τελευταίων ταινιών της Monroe όπως π.χ. τo Misfits, που προβλήθηκε το 1961 και το Something’s Got to Give – του οποίου μέρος γυρίστηκε στις αρχές του 1962 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 36 ετών τον Αύγουστο του 1962.

“Είσαι είσαι ήδη διάσημη, τώρα θα κάνεις εμένα διάσημο.”, είπε ο Schiller στη Monroe, στα γυρίσματα του Something’s Got to Give το 1962 – μια ταινία που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Τα φωτογραφικά πορτρέτα της Monroe ήταν αυτά με τα οποία ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος και χρησιμοποιήθηκαν σε εξώφυλλα κορυφαίων περιοδικών εκείνη την εποχή, όπως το LIFE, το οποίο χρησιμοποίησε μια από τις φωτογραφίες του για το εξώφυλλο του τεύχους του Αυγούστου 1962. “Έμεινα έκπληκτος όταν ανακάλυψα ότι είχαν χρησιμοποιήσει μία από τις φωτογραφίες μου στο εξώφυλλο.” λέει ο ίδιος.

Η Monroe, της οποίας το πλήρες όνομα ήταν Norma Jeane Mortenson, ήταν γνωστή σε όλο τον κόσμο ως λαμπερή ηθοποιός και το sex symbol που καθόρισε μια εποχή. Γεννήθηκε στο Λος Άντζελες το 1926 και είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία μεγαλώνοντας σε ανάδοχες οικογένειες. Η Monroe ήταν αποφασισμένη να κάνει μια ζωή “για τον εαυτό της”. Έτσι ακολούθησε καριέρα στην υποκριτική, έβαψε τα καστανά μαλλιά της σε εμβληματικό ξανθό και μετ- ονομάστηκε  σε Marilyn Monroe. Έγινε γνωστή από εμβληματικές ταινίες όπως: Gentlemen Prefer Blondes (1953), The Seven Year Itch (1955) και Some Like It Hot (1959). Το 1962, η σταρ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της σε ηλικία 36 ετών μετά από υπερβολική δόση.

Στο βιβλίο αυτό γίνεται ευδιάκριτη η διορατικότητα του Schiller μέσα από περισσότερες από 100 φωτογραφίες συμπεριλαμβανομένου ενός γυμνού γυρίσματος δίπλα στην πισίνα στα γυρίσματα του Something’s Got to Give. Οι εικόνες συνοδεύονται από ανέκδοτα του Schiller, που περιγράφουν τη σχέση τους, τους τελευταίους μήνες της ζωής της, τη “ζεστασιά” της και μερικές ιστορίες για το πώς ορισμένες εικόνες κατέληξαν να δημοσιεύονται και άλλες έμειναν στα χέρια της Marilyn.

marilyn and me book 2 marilyn and me book 3 marilyn and me book 4 marilyn and me book 5 marilyn and me book 6

Hardcover / 9.1″ x 12.4″  / 200 σελίδες/ 70 $

Source | Uncrate

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR