Quantcast
THEMIS ZOUGANELI
THEMIS ZOUGANELI

Η Θέμις Ζουγανέλη «έντυσε» τα τραπέζια του δείπνου Dior στην Αθήνα

Πέντε χρόνια πριν, ο Dior Maison με επικεφαλής την Cordelia de Castellane γοητεύεται απ’ τα μοναδικά, ζωγραφισμένα στο χέρι μοτίβα της Θέμιδος Ζουγανέλη και αφήνει στα χέρια της τη δημιουργία μιας tableware συλλογής με έμπνευση τον Σκορπιό. Τα σερβίτσια «Scorpios» με την υπογραφή THEMIS Z for Dior Maison γίνονται sold out και η δεύτερη συλλογή «Hydra» έρχεται να ταξιδέψει το ελληνικό πνεύμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη με τα πορσελάνινα σερβίτσια της σχεδιάστριας να σκορπίζουν τα χρώματα των ελληνικών νησιών στα εντυπωσιακότερα table settings. 

MAZE BOWLS

Fast forward στο 2021 και ο θρυλικός οίκος Dior στο πλαίσιο της παρουσίασης της συλλογής «Cruise 2022» στην Αθήνα που εξυμνεί τον ελληνικό πολιτισμό και τα επιδέξια χέρια των Ελλήνων υποκύπτει για ακόμα μια φορά στη γοητεία των γεμάτων νόημα μοτίβων της Θέμιδος Ζουγανέλη, επιλέγοντας τα σερβίτσια της για να «ντύσει» τα τραπέζια του δείπνου που παραχωρεί προς τιμήν των καλεσμένων του στα γραφικά Αναφιώτικα. 

MAZE BOWL

Έτσι, την Τετάρτη 16 Ιουνίου, τα παραδοσιακά τραπέζια που στρώθηκαν στα Αναφιώτικα γέμισαν με χρώμα, κομψότητα και μοτίβα ισχυρής συμβολικής σημασίας με την υπογραφή THEMIS Z.

Το «Maze», το μοτίβο της αέναης κίνησης της σπείρας. Το «Serenity», σύμβολο συμμετρίας και διακοσμητικό στοιχείο των κυκλαδίτικων τοιχογραφιών. Το «Kyma», ζωηρό και πληθωρικό, όπως τα κύματα του Αιγαίου. Ο «Kyklos», με τις διαβαθμίσεις χρώματος, ένα ανάπτυγμα εμπνευσμένο απ τους εξαίσιους χρωματισμούς των νερών της Μυκόνου. Και το νεόφερτο, περίτεχνο «Peacock», «κομμάτι» μιας Art Deco σκάλας στο εσωτερικό ενός εντυπωσιακού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας. Όλα ήταν εκεί, αποτυπωμένα στο χέρι επάνω στα πορσελάνινα σερβίτσια THEMIS Z να δημιουργούν ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και μοτίβων και να εξυμνούν τη σύγχρονη κομψή ελληνικότητα. 

MAZE PEACOCK DINNER PLATES

Στις αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του καφέ, της καραμέλας, του ροζ και του φούξια, τα μοτίβα THEMIS Z έγιναν το τέλειο φόντο για ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα και αποθέωσαν την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας, αναδεικνύοντας τη δύναμη της Ελλάδας. Η Ελλάδα εμπνέει και η Θέμις Ζουγανέλη ξέρει να μεταφράζει τη βαρυσήμαντη «ιδέα» και τη λιτή ομορφιά της με τον πιο κομψό τρόπο μέσα από Ηomeware και Ready-to-Wear δημιουργίες. 

www.themisz.com
IG: @themiszc 

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR