210504 TLenz Siriano Furniture385525201

Η πρώτη συλλογή επίπλων του Christian Siriano αποτελεί ωδή στον μεταμοντερνισμό

Ο Christian Siriano έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε που έγινε ο (νεότερος) νικητής του reality σχεδιασμού μόδας Project Runway το 2008. Δημιουργίες του έχουν φορέσει οι: Michelle Obama, Angelina Jolie, Lady Gaga & Amy Adams.

Τον περασμένο μήνα, ο Christian Siriano παρουσίασε την πρώτη του συλλογή επίπλων, μια συλλογή από vintage και σύγχρονα έπιπλα όπως σκαμπό, coffee tables, βελούδινες καρέκλες  σε συνεργασία με την 1st Dibs.

Ο Siriano παραχώρησε μια συνέντευξη στην Αμερικανική έκδοση του L’OFFICIEL στην οποία μίλησε για την ενασχόλησή του με το σχεδιασμό αντικειμένων εσωτερικών χώρων, τι σκέφτεται για την τάση των vintage επίπλων και για την έμπνευση του.

L’OFFICIEL: Πώς δημιουργήθηκε αυτή η συνεργασία με την 1st Dibs;

Christian Siriano: Είμαι πολύ καλός πελάτης της 1st Dibs – τσεκάρω τα έπιπλα εκεί καθημερινά και ψωνίζω από εκεί συχνά. Ένιωθα ότι ήθελα να συνεργαστώ με ένα μέρος που κατανοεί την ποιότητα μιας συλλογής επίπλων και τη διαδικασία πίσω από αυτή ενώ θα την αντιμετώπιζε με την ίδια σημασία με ένα φόρεμα ραπτικής. Ήταν σημαντικό για μένα να βρω έναν πωλητή που θα έδινε την ίδια αγάπη και προσοχή με εμένα στα προϊόντα και τώρα αισθάνομαι ότι συμβαίνει αυτό.

L’O: Ποια ήταν η έμπνευσή σου κατά το σχεδιασμό της συλλογής;

CS: Όλη η ιδέα πίσω από τη συλλογή ήταν τα σχήματα και οι σιλουέτες που έχω κάνει στο παρελθόν με ρούχα, οπότε είχα μερικά φορέματα στο αρχείο από τα οποία εμπνεύστηκα. Ήθελα ο κόσμος που βλέπει τη συλλογή να νιώθει ότι ένας σχεδιαστής μόδας δημιούργησε αυτά τα κομμάτια.

cs furniture collection portrait 1620354168 210504 tlenz siriano furniture3862 1620354704

L’O: Τι ενέπνευσε τη μετάβασή από τη μόδα στον εσωτερικό σχεδιασμό;

CS: Νομίζω ότι η αγάπη μου είναι τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και η τέχνη – είμαι μεγάλος λάτρης της τέχνης, το μόνο που κάνω είναι να αγοράσω τέχνη γιατί πραγματικά μου αρέσει να βλέπω το έργο άλλων δημιουργών. Κοιτάζοντας έπιπλα από τη δεκαετία του ’50 και του ’60, μπορείς να δεις πόση αγάπη και ταλέντο βρίσκονται πίσω από αυτά και αυτό αποτελεί έμπνευση για μένα.

Νομίζω ότι τώρα – περισσότερο από ποτέ- οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν τα σπίτια τους έναν όμορφο χώρο όπου νιώθουν καλά. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι πίνακες μπορούν να κοστίσουν 100 εκατομμύρια δολάρια. Σε κάνουν να νιώθεις κάτι. Είναι συναισθηματικοί χωρίς να λένε τίποτα και νομίζω ότι και τα ρούχα ή τα έπιπλα είναι το ίδιο. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα, ειδικά σε έναν κόσμο όπου όλα είναι δύσκολα.

L’O: Πώς θα περιέγραφες το γούστο σου σε έπιπλα και εσωτερικούς χώρους;

CS: Ως σχεδιαστής μόδας, δημιουργώ πράγματα που είναι πολύχρωμα, έχουν όγκο και υφή, αλλά στους εσωτερικούς χώρους κάνω το εντελώς αντίθετο, επειδή αισθάνομαι ότι το σπίτι θα πρέπει να σε ηρεμεί. Με ενδιαφέρει περισσότερο μια μοντέρνα, καθαρή, ουδέτερη εμφάνιση και έχω κομμάτια που μοιάζουν περισσότερο με τέχνη και γλυπτική.

210504 tlenz siriano furniture3967 1620354706 210504 TLenz Siriano Furniture3830

L’O: Πώς λαμβάνεις υπόψη την εμπειρία της μόδας κατά το σχεδιασμό ενός δωματίου ή ενός επίπλου;

CS: Δουλεύω πολύ παρόμοια με όταν φτιάχνω ένα φόρεμα: σκιαγραφώ , παίζω με τα υφάσματα, διαμορφώνω ένα κομμάτι υφάσματος πάνω από ένα κομμάτι ξύλου. Κάνουμε επίσης την παραγωγή, κάτι που συνήθιζα να κάνω με τα ρούχα, έτσι είναι πολύ οικείο για μένα.

Από την άλλη πλευρά, προφανώς αυτό είναι νέο για μένα. Μου αρέσει να εργάζομαι σε εσωτερικούς χώρους, αλλά μαθαίνω ακόμα, είμαι πολύ ενθουσιασμένος και περίεργος. Με κάνει να νιώθω πολύ καλά.

L’O: Τα έπιπλά είναι πολύ απαλά, με πολλές καμπύλες και βελούδινα υφάσματα.

CS: Επειδή τα έπιπλα είναι πιο γλυπτά, ήθελα να είναι άνετα. Γι ‘αυτό χρησιμοποιήσαμε υφάσματα bouclés και tweeds γιατί δεν ήθελα οι άνθρωποι να νιώθουν ότι δεν μπορούν να καθίσουν σε αυτά τα έπιπλα!

L’O: Vintage και μεταμοντέρνα έπιπλα. Ποιά η γνώμη σου;

CS: Νομίζω ότι τα vintage έπιπλα έχουν την τιμητική τους γιατί είναι πιο άμεσα. Μπορείς να τα αγοράσεις άμεσα σε αντίθεση με τα εργοστασιακά έπιπλα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Όπως και να έχει έχουν και τα δυο ενδιαφέρον.

Επίσης, δεν έχουμε δει ανθρώπους να μοιράζονται τα σπίτια τους τόσο πολύ. Δεν θα ξέραμε πού ζούσαν οι άνθρωποι, αν δεν ήταν διασημότητες ή γνωστοί γενικότερα. Αυτή στιγμή, οι άνθρωποι είναι πιο ενθουσιασμένοι που επιδεικνύουν αυτό το μέρος της δημιουργικότητάς τους.

L’O: Πιστεύεις ότι τα έπιπλα και οι εσωτερικοί χώροι θα συνεχίσουν να έχουν τάσεις παρόμοιες με τη μόδα;

CS: Ναι, το πιστεύω! Νομίζω ότι θα γίνει μέρος του οράματος των ανθρώπων.

210504 TLenz Siriano Furniture3867

Source | L’OFFICIEL USA

More Stories
a224b1ca c653 473c b7e6 182716ecfdc5 1
Το ανανεωμένο “My Oh My Espresso” στο Cremorne της Μελβούρνης