Quantcast
hermes 5 3

Η συνεργασία της Hermès με την McLaren για τη δημιουργία ενός μοναδικού αυτοκινήτου

Η σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και δερμάτινων λεπτομερειών δεν αφορά πάντα στην πολυτέλεια. Πολλά από τα πρώτα αυτοκίνητα, χρησιμοποίησαν δέρμα για τα καθίσματα -ένα όχι τόσο φιλικό για τις εναλλαγές της θερμοκρασίας- φινίρισμα.

Αν κάποιος έχει γνώσεις πάνω στο δέρμα αυτός δεν είναι άλλος από τον οίκο Hermès και την ομάδα του. Ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα, μεγάλες αποσκευές από δέρμα για αυτοκίνητα και κάρα, δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά από τον Émile-Maurice Hermès. Κάπως έτσι μπήκαν τα θεμέλια του ορισμού της πολυτέλειας του οίκου.

Υπό τη διεύθυνση του σχεδιαστή Axel de Beaufort, ο οποίος προσχώρησε στο τμήμα Bespoke and Special Projects της μάρκας το 2012, ο ουρανός είναι κυριολεκτικά το όριο, καθώς η εταιρεία έχει μεταφέρει τις μοναδικές της δεξιότητες σε σχεδόν οποιοδήποτε αντικείμενο. Η εμπειρία του De Beaufort ενέπνευσε εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια, ένα χαρακτηριστικό που συναντάται σε πολλά είδη του οίκου.

Το πιο πρόσφατο έργο είναι ο μετασχηματισμός ενός  οχήματος McLaren Speedtail, την τρέχουσα ναυαρχίδα της McLaren Ultimate Series.

mcclaren 2

Η McLaren έχει δεκαετίες εμπειρίας στη χειροτεχνία πολύπλοκων και προηγμένων εξαρτημάτων που μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο της Formula 1. Η Ultimate Series μεταφράζει αυτήν την τεχνογνωσία σε ένα αυτοκίνητο για τον δρόμο. Ακολουθώντας το πρώτο αυτοκίνητο της σειράς Ultimate Series, Senna, το Speedtail είναι ένα περιορισμένης έκδοσης, χειροποίητο, υβριδικό, τριών θέσεων αυτοκίνητο, με μόλις 106 κομμάτια να μπαίνουν στα γκαράζ συλλεκτών σε όλο τον κόσμο.

Κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και με τιμή 2,1 εκατομμύρια λίρες, το αυτοκίνητο δεν διαθέτει προαιρετικά πρόσθετα – μιας και η McLaren θεωρεί ότι κάθε πελάτης θα ήθελε να προσθέσει τη δική του προσωπική πινελιά.
Ο οίκος Hermès προσθέτει μια άλλη διάσταση σε αυτό που είναι ήδη εξαιρετικά σπάνιο και μοναδικό.

“Εργαζόμασταν πάντα σε αυτοκίνητα εδώ στο Hermès Bespoke. Ένας πελάτης μας είπε ότι είχε παραγγείλει ένα Speedtail από τη McLaren και αν θα μπορούσαμε να ρίξουμε μια ματιά. Ένα ονειρικό σπορ αυτοκίνητο που μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, οπότε φυσικά ενδιαφερθήκαμε.” λέει ο de Beaufort στο Wallpaper.

Ο De Beaufort και η ομάδα του επισκέφτηκαν το Τεχνολογικό Κέντρο της McLaren στο Woking του Ηνωμένου Βασιλείου, τα HQ και το εργοστάσιο όπου σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα αυτοκίνητά του για δρόμο και πίστες.

mclaren landy2

“Μου άρεσε πολύ η κληρονομιά της της McLaren.”, λέει ο σχεδιαστής, τονίζοντας ότι παρόλο που στην επιφάνεια μπορεί να μοιάζει με μια συνεργασία παλαιού και νέου, ο οίκος ήταν πάντα στην αιχμή της τέχνης της και έχει ισχυρό σύνδεσμο με την καινοτομία.  “Δεν προσθέτουμε απλώς το δέρμα σε κάθε αντικείμενο, αλλά πίσω από αυτό υπάρχει μια διαδικασία έρευνας και προβληματισμού. ” 

mcclaren 3

Η διαδικασία με το Speedtail ήταν περίπλοκη. Η McLaren έστειλε το αυτοκίνητο στα εργαστήρια του Hermès για αρκετούς μήνες. Πολλές μικρές λεπτομέρειες έπρεπε να εξεταστούν πολύ προσεκτικά, ώστε να μην επηρεαστεί η απόδοση του αυτοκινήτου.Όταν επέστρεψε στο εργοστάσιο, έπρεπε να γίνει και πάλι πιστοποίηση.

Το τριθέσιο εσωτερικό του Speedtail διαθέτει πλούσιο και “φιλόξενο” δέρμα Hermès που κάνουν αυτό το κατασκεύασμα από ανθρακονήματα να γίνεται πιο οικείο και “ζεστό” χάρη στο πολύ λεπτό δέρμα (δέκατα του χιλιοστού) το οποίο θα γίνει καλύτερο και πιο απαλό με την πάροδο του χρόνου.

Ο De Beaufort επιμένει ότι τέτοιες συνεργασίες συμβαδίζουν με το πνεύμα του οίκου. “Αυτό το είδος συνεργασίας μας πάει ένα βήμα μπροστά. Δείχνει ότι οι τεχνίτες μας μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικές πράγματα με κατασκευαστές υψηλής τεχνολογίας, κάτι που είναι πραγματικά συναρπαστικό. Ίσως μια μέρα ο Ερμής να συμμετάσχει στη δημιουργία πυραύλων, στην πρώτη γραμμή της νέας τεχνολογίας, όπως ακριβώς πριν από έναν αιώνα.”

mcclaren 4 hermes 5 3

Source| Wallpaper

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR