Quantcast
Alumination 03 1

Alumination: Ένα φιλμ αφιερωμένο στην κληρονομιά του εμβληματικού Airstream

Ο σκηνοθέτης Eric Bricker, με ένα ντοκιμαντέρ, ερευνά την 92χρονη ιστορία του Airstream, στο οποίο ξετυλίγει την προέλευσή του καθώς και τη διαρκή συμπάθεια του κοινού με το λαμπερό ασημένιο τρέιλερ.

Διαθέτοντας αρχειακό υλικό που είναι ικανό να ξυπνήσει το νομαδικό πνεύμα, το Alumination ταξιδεύει στα τέλη της δεκαετίας του 1920 όταν ο Wally Byam δημιούργησε το πρώτο πρωτότυπο τρέιλερ στην αυλή του – το οποίο μέχρι και σήμερα, μετρά εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς.

Το φίλμ “καταγράφει” την εξέλιξη της εταιρείας , από τα διάφορα μοντέλα της έως τη μεταβαλλόμενη αντίληψη των Airstreams, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο πολλοί τα έχουν πλέον επαναχρησιμοποιήσει ως μόνιμα σπίτια ή στούντιο.

Όπως γράφουν οι κινηματογραφιστές στον ιστότοπο του Alumination: “Τελικά, ο Wally Byam δεν δημιούργησε απλώς ένα εργαλείο για ταξίδια, δημιούργησε κάτι πολύ ανώτερο.”.
Η ταινία έρχεται σε μια στιγμή που πολλοί ανακαλύπτουν ξανά τις χαρές του #vanlife και την ελευθερία χωρίς να ανησυχούν για το πού θα ξεκουράσουν τα κεφάλια τους.

Όσο για τους θεατές που δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με αυτό το είδος ταξιδιού, το ντοκιμαντέρ είναι μια συναρπαστική ιστορία της αρχής και της εξέλιξης του εμβληματικού van- trailer, ενδιαφέρουσα και ευχάριστη για όλους .

Η ταινία έχει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Οκτώβριο, στο Newport Beach Film Festival, ενώ περισσότερες προβολές πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.

Alumination 06 1 Alumination 05 1 Alumination 02 1 Alumination 01 1 Alumination 04 1

Source | DesignBoom

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR