Quantcast
cafe bao landscape

Café Bao: Το bakery-restaurant του Λονδίνου με το εμπνευσμένο menu από την Ταϊβάν

Το τελευταίο κατάστημα, από την αγαπημένη -στην Αγγλία- αλυσίδα εστιατορίων Bao, είναι το Café Bao στην περιοχή Kings Cross με το οποίο θα είναι ήδη εξοικειωμένοι πολλοί Λονδρέζοι.

Πρόκειται για ένα κατάστημα-hot spot για την προμήθεια φρέσκου ψωμιού και μικρών πιάτων με προέλευση την Ταϊβάν, τόσο νόστιμων που δημιουργούνται ουρές πολλών μέτρων για να τα απολαύσουν.

Το Café Bao είναι το τέταρτο φυσικό κατάστημα και άνοιξε για πρώτη φορά στη γειτονιά King’s Cross του Λονδίνου λίγες μέρες πριν το lockdown του Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις 17 Μαΐου 2021, ανοίγει εκ νέου το μικρό αυτό café και έχει εφοδιαστεί με όλα όσα θα μπορούσαν να επιθυμούν οι πελάτες που γνωρίζουν το μενού.

Το Café Bao θα περιλαμβάνει μερικά από τα κλασικά πιάτα των καταστημάτων της αλυσίδας καθώς και καινοτόμα νέα πιάτα που εμπνέονται από το παλαιότερο -western style- καφέ με προέλευση την Ταϊβάν, Bolero καθώς και από παραδοσιακά πιάτα της Ιαπωνίας.

Ανοιχτό από το πρωί για απολαυστικό πρωινά με πίτες  και γλυκά αρτοσκευάσματα με βούτυρο και σιρόπι και στη συνέχεια για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο με φαγητά fusion, όπως Hamburger Bao, Lobster Bao και Taiwanese Fried Chicken Kiev. Από το μενού δε θα μπορούσε να λείπει το επιδόρπιο πάλι με επιρροές από την Ανατολή όπως το Midori Float, ένα παγωτό που φτιάχνεται από ιαπωνικό ουίσκι Toki

Το καλό φαγητό είναι ακόμα καλύτερο όταν το απολαμβάνεις σε ευχάριστο περιβάλλον και το Café Bao σίγουρα αποτελεί έναν χώρο ξεχωριστής αισθητικής. Το διώροφο εστιατόριο έχει σχεδιαστεί από το γραφείο Macaulay Sinclair και εμπνέεται από καφετέριες δυτικού στιλ στην Ασία. Το αποτέλεσμα είναι μια κομψή αλλά χαλαρή ατμόσφαιρα.  Η ξύλινη επένδυση, το κόκκινο δάπεδο Bauhaus και τα φωτιστικά από χαρτόνι Noguchi αποτελούν την παλέτα υλικών κατασκευής και διάκοσμου του café- εστιατορίου.

bao 3 bao 2 bao 1

Source | Wallpaper

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR