Quantcast
Petrou Kerasioti
Petrou Kerasioti

Allin Project: Δημήτρης Πέτρου x Παρασκευή Κερασιώτη

Μέσω της πρωτοβουλίας #Allin Project το didee.gr και η Wella Company, φέρνουν κοντά δημιουργικούς ανθρώπους που αποτελούν πρότυπα στον τομέα τους, για τονίσουν τη δύναμη και την αλλαγή που έρχεται μέσα από την αποδοχή και την ισότητα. Το πρώτο βήμα είναι αγάπη προς τον εαυτό μας. Η Wella Company άλλωστε, διαχρονικά μέσα από το χαρτοφυλάκιο των brand της επιτρέπει και προτρέπει τους καταναλωτές να αναδείξουν τη μοναδικότητά τους, να φαίνονται, να αισθάνονται και να είναι οι πραγματικοί τους εαυτοί.


Ο Δημήτρης Πέτρου εμπνέεται από το μοντέλο Παρασκευή Κερασιώτη -που ενσαρκώνει την κατάρριψη των στερεοτύπων στον χώρο της μόδας- και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό κόκκινο maxi dress που αναδεικνύει τη μοναδική ομορφιά και την έντονη προσωπικότητά της.


Ο Δημήτρης Πέτρου έχει αποκτήσει το προσωνύμιο “μάγος του sur mesure”, όχι άδικα. Ένας άξιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς Ελλήνων σχεδιαστών, ο ταλαντούχος designer, διηγείται μοναδικές ιστορίες μέσα από τις δημιουργίες του, για αυτό και δεν θα μπορούσαν παρά να είναι κομμένες και ραμμένες, όχι απλά στις αναλογίες, αλλά στην ιδιοσυγκρασία εκείνου που θα της φορέσει. Υπέρμαχος του #MakeChange, αποτυπώνει την προσωπική ιστορία κάθε ανθρώπου μέσα από υφές και χρώματα. 

Ελεύθερο πνεύμα και ενσάρκωση της κατάρριψης όλων των στερεοτύπων, το μοντέλο Παρασκευή Κερασιώτη μαγνήτισε τους πάντες με το αγέρωχο βλέμμα της. Μια ήρεμη δύναμη με τα χαρακτηριστικά μακριά μαύρα μαλλιά της, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει την ιδανική μούσα για έναν storyteller όπως ο Δημήτρης Πέτρου, αλλά και για τα προϊόντα System Professional της Wella Company. Η Wella γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πόσο κομβικό κομμάτι αποτελούν τα μαλλιά για την εξωτερική αλλά και εσωτερική μας αυτοπεποίθηση. Ένα ισχυρό εργαλείο στην οικοδόμηση και προβολή αυτής της εμπιστοσύνης γύρω μας. 

petrou kerasioti didee1 1

*Τα κοσμήματα της Παρασκευής Κερασιώτη είναι Zolotas. 

Πώς πιστεύεις πως θα μπορούσε ο χώρος της μόδας να γίνει ακόμα πιο inclusive;

Δημήτρης Πέτρου: Η μόδα θέλοντας ή μη οφείλει σ’ ένα μεγάλο βαθμό να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής των ανθρώπων σε σχέση με τις συντεταγμένες που την ορίζουν πλέον. Δεν είναι τυχαίο που η ανάγκη όλων μας για άνεση και λειτουργικότητα στη καθημερινότητά μας, έκανε τη βιομηχανία να παράγει όλο και πιο εύκολα αφομοιώσιμη μόδα.

Η επιλογή σου να ασχοληθείς με το χώρο της μόδας ήταν γιατί έψαχνες έναν τρόπο να εκφράζεσαι ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς; Τα κατάφερες;

Δ.Π: Για μένα προσωπικά αυτό σαν σκεπτικό ισχύει και πιστεύω πως σ’ ένα βαθμό τα κατάφερα. Συνάμα όμως, όσο επαναστατικό κι αν ακούγεται, από τη μία το να δημιουργείς μόδα, ο χώρος μας έχει τόσες παγίδες που μπορούν να σε κρατήσουν κολλημένο σε στερεότυπα και καταστάσεις που μόνο εξελικτικές δεν είναι.

Πιστεύεις πως ο κόσμος είναι πιο εκπαιδευμένος σε θέματα ισότητας και αποδοχής;

Δ.Π: Θεωρώ πως οφείλει πλέον να είναι πιο εκπαιδευμένος στο σύνολό του αλλά αυτό ξεκινά πρώτα από τον καθένα μας προσωπικά. Θέλει πολύ χρόνο και σίγουρα πολλή δουλειά για να το πετύχουμε, αρχικά σαν μονάδα κι έπειτα ως κοινωνία. Πιστεύω πως ωριμάζει πολύ αργά δυστυχώς όσο κι αν θέλουμε σαν γενιά να αποποιηθούμε τον όποιο πουριτανισμό. Η έλλειψη ανοχής μας στοιχειώνει.

Παρασκευή Κερασιώτη: Με το πέρασμα των χρόνων και τα νέα δεδομένα που εισέρχονται καθημερινά στη ζωή μας ο κόσμος αρχίζει όχι μόνο να εκπαιδεύεται, αλλά να αναγνωρίζει ως αξίες την ισότητα και την αποδοχή.

Στην Ελλάδα διατηρούμε ακόμα στερεοτυπικές αντιλήψεις που μας κρατούν πίσω σε θέματα προσωπικής εξέλιξης ή έχουμε προχωρήσει και πλέον αντιλαμβανόμαστε τις εποχές όπως τους αρμόζει;

Δ.Π: Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή συμβαίνει μια ιστορική αλλαγή που συχνά σχεδόν μας τρομοκρατεί. Ήταν τόσο βαθιά κι επιμελώς κρυμμένα και καταχωνιασμένα όλα αυτά τα τόσο σπουδαία θέματα που αποφεύγαμε χρόνια ολόκληρα να καταπιαστούμε, να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε, που πλέον για να λυθούν αναγκαστικά δημιουργούν τεράστιο θόρυβο, σχεδόν εκκωφαντικό. Η “λύση” τους αποτελεί μονόδρομο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θ’ αναγκαστούμε να τα δούμε κατάματα όσο κι αν πονάει. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε στη συνέχεια να αγκαλιαστούμε ουσιαστικά.

Στην επαγγελματική σου πορεία, έχεις αντιμετωπίσει θέματα ισότητας;

Δ.Π: Όχι κάτι αξιοσημείωτο, ωστόσο θα εθελοτυφλούσα αν έλεγα πως δεν έχω αντιληφθεί στη διάρκεια της ζωής μου να συμβαίνει γύρω μου.

Π.Κ: Στην έως τώρα πορεία μου δεν έχω δεχτεί κάποια ρατσιστική συμπεριφορά και αυτό είναι ένα γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Όσο αλλάζουν οι εποχές πιστεύεις πως αλλάζουμε και εμείς προς το καλύτερο; Σε κάποια χρόνια για παράδειγμα από τώρα, πιστεύεις πως δεν θα χρειάζεται να επικοινωνούμε την αξία της ισότητας των ανθρώπων;

Δ.Π: Όσο αλλάζουν οι εποχές αλλάζουμε κι εμείς προς το καλύτερο; Μακάρι να συμβαίνει, θα ήταν ευχής έργον.

Π.Κ: Θεωρώ ότι οι άνθρωποι εξελίσσονται. Και ο καθένας μεμονωμένα, αλλά και ως σύνολο. Είναι ιδανικό να μη χρειάζεται να παλεύουμε για την ισότητα, αλλά αυτό είναι κάπως ουτοπικό.

Πόσο σημαντικό ρόλο θεωρείς πως παίζει η κοινωνία σε θέματα αποδοχής και ισότητας; Ζούμε σε κράτη και λαούς έτοιμους να αγαπήσουν το διαφορετικό;

Π.Κ: Φαίνεται ότι η κοινωνία κάνει μικρά και σημαντικά βήματα για την ισότητα και την αποδοχή όλων των ομάδων ανθρώπων, αλλά είναι δύσκολη μια καθολική αποδοχή.

Πως ορίζεις την ομορφιά; Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή;

Π.Κ: Ως Παρασκευή δεν εστιάζω στην εξωτερική ομορφιά, αλλά στην εσωτερική. Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Ζούμε σε μια κοινωνία που αναζητά το τέλειο, αλλά αυτό που κάνει τον καθένα μας ξεχωριστό, είναι οι ατέλειές μας. Αυτό είναι που με κάνει και μένα ξεχωριστή. 

petrou kerasioti didee2

Πόσο σημαντική είναι για σένα η αξία της αποδοχής;

Π.Κ: Στη καθημερινότητα που βιώνουμε, προσωπικά θεωρώ ανεκτίμητη αξία την αποδοχή προς το διαφορετικό και είναι κάτι θα ήθελα να δω να συμβαίνει πιο έντονα από περισσότερο κόσμο.

Ποιος πιστεύεις πως είναι τελικά ο τρόπος να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις σε όλους τους τομείς;

Δ.Π: Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όπως επίσης κι αν ο τρόπος είναι ένας και συγκεκριμένος. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι το πόσο σπουδαία ευκαιρία είναι να καταλάβουμε στην παρούσα φάση πόσο σημαντικό είναι το να είμαστε ένα, να μαστε μαζί. Ενωμένοι, δεμένοι κι αγαπημένοι ίσως πιο πολύ από ποτέ!

Π.Κ: Να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον αποδεχόμαστε όπως είναι. Έτσι αποδεχόμαστε και τη διαφορετικότητα του άλλου. Έτσι μόνο θα καταπολεμηθεί η διάκριση σε όλους τους τομείς.

Πιστεύεις πως ο κόσμος δημιουργεί πρότυπα;

Δ.Π: Ναι, και μ’ όση ευλάβεια και θαυμασμό τα στηρίζει και τα εξυψώνει, με άλλη τόση ευκολία πολλές φορές απολαμβάνει να τα καταρρίπτει.

Π.Κ: Αναμφισβήτητα ο κόσμος δημιουργεί πρότυπα, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε και κυρίαρχο ρόλο σ’ αυτή κατέχουν τα Social Media. Είναι όμορφο να θέτεις υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες, βάσει των προτύπων σου. Αλλά σημαντικό ρόλο παίζει η γνώση και η αυτογνωσία καθώς είναι εύκολη η παραπληροφόρηση του ανθρώπου και η κατεύθυνσή του προς λανθασμένα πρότυπα, αλλά και ενσαρκώσεις χαρακτήρων που – κατά την άποψη μου – δηλώνουν τη μη προσωπική βούληση του ατόμου.

Η ένωση και η συμπερίληψη τι σημαίνουν για σένα;

Δ.Π: Η ένωση και η συμπερίληψη όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους μας, είναι ένας από τους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε ακατάπαυστα ερχόμενοι σ’ αυτή τη ζωή. Μια απ’ τις σπουδαιότερες μάχες μας από τη στιγμή που γεννιόμαστε, μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. Είναι ίσως το σπουδαιότερο μάθημα που έχουμε να μάθουμε σ’ αυτή τη ζωή. 

Π.Κ: Για μένα σίγουρα δεν είναι δύο απλές έννοιες αλλά κάτι μεγαλύτερο. Ένωση και συμπερίληψη, δυο τόσο απλές λέξεις με τόση μεγάλη βαρύτητα. Ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να είναι καθολικά.

petrou kerasioti didee3Για το hair styling της Παρασκευή Κερασιώτη χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα System Professional της Wella Company. 

#Allin
#Makechange

@Wellahair.gr
@dideegr 

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR