Quantcast
aesopxraeburn landscape 0 1

Η Aesop ενώνει τις δυνάμεις της με το Studio Raeburn για μια sustainable συνεργασία

O σχεδιαστής μόδας Christopher Raeburn και η Aesop συνεργάζονται και το αποτέλεσμα είναι η Adventurer Roll-Up. Μια θήκη αποθήκευσης και μεταφοράς ειδών για τη φροντίδα των χεριών, κατασκευασμένη από βιώσιμα υλικά.“Θα αποτελέσει πιστό φίλο για τις εξορμήσεις, κοντινές ή μακρινές” όπως εξηγεί ο σχεδιαστής.

Η ησυχία του εργαστηρίου (ένα πρώην εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του οίκου Burberry) του Raeburn, η οποία οφείλεται στα διαδοχικά lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο  (και σε όλο τον κόσμο) ήταν και η αφορμή για τη συνειδητοποίηση ότι βρισκόμαστε σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, στο οποίο η λέξη «περιπέτεια» έπρεπε να πάρει ένα νέο νόημα.

aesopxraeburn feature

Ο Raeburn ήταν πρωτοπόρος της βιώσιμης μόδας πολύ πριν αυτή γίνει μόδα, υπερασπίζοντας το τρίπτυχο «remake, reduce, recycle» χρησιμοποιώντας ανορθόδοξα υφάσματα όπως π.χ. από στρατιωτικά αλεξίπτωτα για την κατασκευή της streetwear συλλογής του.
Όπως ο Raeburn, έτσι και η Aesop έδινε πάντα προτεραιότητα στην αειφορία, προσφέροντας μια πλήρη σειρά vegan προϊόντων για περιποίηση δέρματος, μαλλιών και σώματος σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Κάπως έτσι, η πρώτη τους συνεργασία είναι γεγονός και έχει σαν αποτέλεσμα μια φορητή θήκη – σχεδιασμένη από τον Raeburn- για προϊόντα περιποίησης χεριών δια χειρός Aesop, όπως απολυμαντικό χεριών, λοσιόν και mist.

Η θήκη διατίθεται σε τρεις παραλλαγές. Η πρώτη παραλλάγή είναι μια limited edition (300 κομμάτια)  που έγιναν από χάρτες αεροναυτικής πλοήγησης της δεκαετίας του 1960. “Χρησιμοποιήθηκαν από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και έχουν αποτυπωμένα όλα τα μέρη του κόσμου. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό γι’ αυτούς είναι ότι όλοι απεικονίζουν τομείς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως το Βόρνεο (νησί στη Νοτιοανατολική Ασία) το οποίο, δυστυχώς, είναι μια περιοχή μαζικής αποψίλωσης. Και ο υδάτινος αποδέκτης Aral (μια λίμνη μεταξύ Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν) όπου η τοπική παραγωγή βαμβακιού έχει εξαντλήσει τα αποθέματα νερού πλήρως. Αυτοί οι χάρτες δημιουργήθηκαν πριν από 70 χρόνια και αν κοιτάξετε τους χάρτες του Goοgle για αυτά τα μέρη τώρα, είναι εντελώς διαφορετικοί. “, εξηγεί ο Reaburn. Η δεύτερη παραλλαγή (standard edition) είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο βαμβάκι και διατίθεται για αγορά μέσω του καταστήματος Aesop. Η τρίτη παραλλαγή είναι μια εκδοχή DIY που μπορεί να γίνει στο σπίτι από οποιονδήποτε διαθέτει ραπτομηχανή. Το μοτίβο είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη στον ιστότοπο του RÆBURN με ένα βίντεο οδηγιών .

“Νομίζω ότι αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό για μένα είναι να κρατήσουμε τα πράγματα απλά – χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, που στη συνέχεια μπορούν να διαμορφωθούν απεριόριστα και φυσικά , στο τέλος τους, να μπορούν να επιστρέψουν στη γη. Νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον.” καταλήγει ο Raeburn.

aesop x christopher raeburn 1

aesop raeburn 06 aesop raeburn 01

 

Source | Wallpaper

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR