Quantcast
STORY HOLDING 1

Τα σανδάλια Birkenstock επανασχεδιάζονται από σπουδαστές του Saint Martins

Οι λάτρεις του comfort είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν την καλαισθησία για να υιοθετήσουν ένα πιο άνετο dress code. Τα εργονομικά σανδάλια της Birkenstock και συγκεκριμένα, το μοντέλο Arizona με τη διπλή αγκράφα, αποτελούν από τα πιο δημοφιλή είδη ένδυσης/υπόδησης για το 2020, και θα μπορούσαν να καταταγούν στα -on trend- ugly shoes.

Φέτος το brand, προσθέτει περισσότερες επιλογές στη γκάμα της συλλογής του, μεταξύ των οποίων μια επανέκδοση του μοντέλου «Tallahassee» της δεκαετίας του 1990 αλλά και μια σειρά από τολμηρά νέα σχέδια.

Η συνεργασία ενός brand με ένα κολλέγιο είναι κάτι καινοτόμο. Γι’ αυτό το λόγο η Birkenstock και συγκεκριμένα το σανδάλι «Tallahassee» επιλέχθηκε ως μέρος ενός εκπαιδευτικού έργου, στο μάθημα Ιστορίας & Θεωρίας της Μόδας του κολλεγίου Central Saint Martins, με στόχο την ανανεωμένη έρευνα και σχεδιασμό, όπου τέσσερις μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ολοκαίνουρια σχέδια για το σανδάλι της Birkenstock.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου, οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ για να εμπνευστούν από το αρχείο του brand.  “Μας παρουσιάστηκαν ατελείωτα δείγματα και κατάλογοι. Και μέσω αυτών κάναμε σχεδιασμούς ώστε σε αυτό το ιστορικό στυλ να ενσωματώσουμε την αίσθηση της σύγχρονης εποχής.” , λέει ο καθηγητής του μαθήματος, Fabio Piras.  “Η επένδυση στην εκπαίδευση, είναι μια επένδυση στο μέλλον.” ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Birkenstock,  Oliver Reichert.
Η συλλογή του brand, 1774, η οποία περιέχει κλασικά στιλ σε ανανεωμένες εκδοχές από πολυτελείς συνεργασίες όπως με τον Rick Owens, Valentino και Proenza Schouler, παγίωσε τη θέση της Birkenstock στην υψηλή μόδα.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται- σαν αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού αυτού εγχειρήματος-  και τέσσερα πρωτότυπα σχέδια, που δημιουργήθηκαν από φοιτητές (Alex Wolfe, Saskia Lenaerts, Alecsander Rothschild, Ding Yun Zhang) τα οποία είναι εστιασμένα στη λεπτομέρεια.

24Birkenstock1fcc1fcbb 4e02 47e5 bf23 3f89324c4b45 birkenstock x csm matteo carcelli 38

birk2

birklandy

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR