Quantcast
404478

Οι αισιόδοξες συλλογές του JW Anderson & οι μοναδικές δημιουργίες του

Οι νέες συλλογές του Jonathan Anderson, Μen’s A/W 2021 and Women’s pre-Fall 2021, υποδεικνύουν ότι ο σχεδιαστής είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος για αλλαγή, κάτι που εξηγεί μιλώντας στο AnotherMag.

“Είναι πραγματικά καταθλιπτικά εκεί έξω για όλους, αλλά ίσως είναι και μια καλή στιγμή να σηκωθούμε από τον καναπέ. Να κάνουμε, όλα αυτά που φαίνονται άσχημα, όμορφα. Να εστιάσουμε στην ειλικρίνεια, στον ρεαλισμό και την ομορφιά. Αυτό είναι η μόδα, βήματα μπροστά. ” ανέφερε λίγο πριν την παρουσίαση των τελευταίων του συλλογών που παρουσιάστηκαν στην ψηφιακή εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

“Προχωράμε προς μια φάση ανοικοδόμησης η οποία από μόνη της είναι εξαιρετικά δύσκολη – το εμβόλιο είναι κάτι, αλλά η αισιοδοξία πρέπει να είναι πάντα ισχυρή. Αυτή είναι η στιγμή για πειραματισμό, για νέα πράγματα.”

Η έμπνευση για τη δημιουργία των συλλογών ήταν ενστικτώδης.
“Ήθελα να είναι όπως όταν έχεις στη διάθεσή σου έναν κενό καμβά και υλικά απλά και καθημερινά.” λέει ο JW Anderson, ενώ προσθέτει : “Δεν είμαι όμως σύμφωνος με το , αφού όλοι κάθονται στον καναπέ, ας φτιάξουμε ρούχα μόνο για αυτό. Όχι, δεν το θέλω. Ήθελα έντονους συνσυασμούς όπως μωβ και πορτοκαλί  ή πράσινο μαζί με χρυσό και αυτό είναι η συλλογή! “

Ο φωτογράφος Juergen Teller αποτέλεσε τον ιδανικό συνεργάτη για την αποτύπωση της συλλογής. “Μου άρεσε πάντα η δουλειά του, από τότε που άρχισα να δουλεύω στη μόδα. Όταν δουλεύεις με οποιονδήποτε πρέπει να είσαι σε θέση να μάθεις κάτι, και νομίζω ότι αυτό που έμαθα από τον Juergen είναι η διαίσθηση και η ελευθερία και όχι η προσποίηση.” 

Με πρωταγωνίστρια τη Sophie Okonedo – “μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς μας” όπως την χαρακτηρίζει ο Anderson,  και ένα τρίο μοντέλων, η συλλογή φωτογραφήθηκε με το ιδιαίτερο στυλ του Teller στο στούντιο του, στο Λονδίνο. Στο υποστηρικτικό καστ συγκαταλέγονται λάχανα, κολοκύθες και κουνουπίδια, καθώς και μια σειρά από φυτά σπιτιού. “Ένα μοχέρ πουλόβερ με ραπανάκια πάνω του,  μπορεί να μην φαίνεται πολύ διαφορετικό στον θεατή, αλλά για μένα ήταν πραγματικά διαφορετικό – η πράξη ήταν τόσο ενστικτώδης.

Δεν με νοιάζει αν θα πουλήσει, αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτή η προτεραιότητα. Προτεραιότητα είναι η δημιουργικότητα.

Δεν ζούμε σε ιδανικές στιγμές, αλλά πρέπει να προβάλλουμε αισιοδοξία μέσα από τη δουλειά μας. Ποτέ δεν ήμουν πιο ενθουσιασμένος για τη μόδα. “

404491404505 404506 404507 404509 404474 404478 404489 404493 404494 404498 404500

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR