Quantcast

Pieter Mulier: Ο νέος creative director του Maison Alaïa

Portrait Pieter Mulier par Pierre Debusschere e1612532395807

Τρία σχεδόν χρόνια μετά το θάνατο του εξαιρετικού Azzedine Alaïa, ο Pieter Mulier αναλαμβάνει τα ηνία, ως νέος creative director του οίκου. Έχει υπάρξει το δεξί χέρι του Raf Simons στον οίκο Dior ενώ έχει δουλέψει για την Jil Sander και τον Calvin Klein.

Ο Mulier έχει επιδοθεί σε μελέτη και καταγραφή των αρχείων του οίκου Azzedine Alaïa,  αρχείο το οποίο είναι από τα πιο σημαντικά αρχεία μόδας της σύγχρονης εποχή. Περιλαμβάνει πάνω από 20.000 κομμάτια σχεδίων του Alaïa, αλλά και άλλα 10.000 από τους Adrian, Balenciaga, Chanel, Dior.

Μεταξύ των Mulier και Alaïa η σύνδεση δεν ηταν εύκολη αλλά η λατρεία για τα ρούχα, ο σεβασμός στην ιστορία και η επιθυμία για δημιουργία κομματιών που να έχουν διάρκεια, ήταν αρκετή για να υπάρξει ταύτιση.

Ο Mulier σπούδασε σχέδιο και αρχιτεκτονική στο Institut Saint-Luc των Βρυξελλών και ήταν πάντα μετριόφρων.

Οι προσεγγίσεις του Alaïa και του Mulier ενώνονται αναμφίβολα από την αγάπη για την κατασκευή, τη χειροτεχνία, τον χειρισμό των υφασμάτων.

“Ο Pieter ξεχωρίζει με το αξιοσημείωτο τεχνικό του ταλέντο, την αφοσίωση, την έντονη αίσθηση για καινοτόμες κατασκευές και για τη διαχρονική ομορφιά , στοιχεία βαθιά ριζωμένα στη δημιουργική προσέγγιση του Maison Alaïa.”, δήλωσε η Myriam Serrano, Διευθύνων Σύμβουλος της Alaïa από το 2019.

“Συνδυάζει αυτές τις ιδιότητες με έντονη διάνοια, αληθινή γενναιοδωρία και ανθρωπιά, η οποία γεμίζει τους συνεργάτες του με εμπιστοσύνη και έμπνευση για πρωτοτυπία”. προσθέτει.

“Είναι το απόλυτο όνειρο να συμμετέχω σε αυτήν την περίφημη ομάδα.” ανέφερε ο Mulier.

Η τελευταία συλλογή του Monsieur Alaïa έγινε τον Ιούλιο του 2017 και ήταν ένα αριστοτεχνικό συνονθύλευμα υψηλής ραπτικής και ready-to-wear κομματιών.

Τα ατελιέ καθοδηγούνται από τα σχεδιαστικά αρχεία του Alaïa  δημιουργώντας νέα κομμάτια με την επανερμηνεία παλαιότερων στυλ καθώς και την επανέκδοση βασικών κομματιών.

Η πρώτη συλλογή του Mulier θα είναι για τη σεζόν  Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR