Quantcast
eckhaus latta s21 023 1

New York Fashion Week: Η επιρροή της πανδημίας έναν χρόνο μετά

Καθώς ξεκινά η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, οι σχεδιαστές κοιτάζουν πίσω, τον χρόνο που πέρασε και ανυπομονούν για ένα πιο “κανονικό” μέλλον.

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όλος σχεδόν ο πλανήτης μπήκε σε μια διαφορετική πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει όχι μόνο το μέλλον, ούτε την επόμενη μέρα. Έχουν περάσει 12 μήνες σχεδόν από τότε που ο κόσμος αναγκάστηκε όχι μόνο να αντιμετωπίσει έναν ιό που έχει προκαλέσει εκατομμύρια θύματα, αλλά δημιούργησε και μια κρίση πολύπλευρη τόσο στην οικονομία και την υγεία όσο στην ισότητα και τις αξίες. Κάτι που ήταν ιδιαιτέρως έντονο στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις οποίες το 2020 ήταν έτος αναταραχών ποικίλου περιεχομένου.

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των ανθρώπων, οι οποίοι μίλησαν μέσα στον προηγούμενο χρόνο για την πανδημία και τις επιπτώσεις της, επικεντρώνονταν στην ευκαιρία που δίνει μια τέτοια κατάσταση για ενδοσκόπηση, για επιβράδυνση, για κοινωνική δικαιοσύνη και βιωσιμότητα.

Το AnotherMag επικοινώνησε με σχεδιαστές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Μεγάλο Μήλο, για την ψηφιακή Εβδομάδα μόδας αλλά και την επόμενη μέρα στο χώρο.

Patric DiCaprio, Claire Sullivan και Bryn Taubensee του brand Vaquera

Η συλλογή Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 του brand παρουσιάστηκε στην περιοχή downtown της Νέας Υόρκης. “Δεν είμαστε σίγουροι πώς θα είναι το μέλλον της μόδας, αλλά αυτό είναι το συναρπαστικό.” , λένε οι σχεδιαστές πίσω από το brand.

“Δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν. Είμαστε μια μικρή ομάδα, κάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο στούντιο μας και παράγουμε μεγάλο μέρος των παραγγελιών μας στη Νέα Υόρκη, η πανδημία δεν άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας μας πάρα πολύ. Είναι ωραίο που δεν αισθανόμαστε την πίεση των προθεσμιών, πράγμα στο οποίο η πανδημία βοήθησε. Χωρίς αυτό βέβαια  να σημαίνει ότι η ζωή και η εργασία στη βιομηχανία της μόδας στη Νέα Υόρκη δεν είναι δύσκολη.”

“Αυτό για το οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία είναι ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει τίποτα πιο καταθλιπτικό από την επιστροφή στον τρόπο που ήταν τα πράγματα”.

Portrait of Patric DiCaprio, Bryn Taubensee and Claire Sullivan of Vaquera

Mike Eckhaus και Zoe Latta του brand Eckhaus Latta

Το brand Eckhaus Latta μετέτρεψε τον δρόμο κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν σε έναν αυτοσχέδιο runway. “Ήταν μια πραγματικά συναρπαστική περίοδος για εμάς, ανανέωσης και βελτίωσης. Η προσαρμογή στα εμπόδια της πανδημίας μας ανάγκασε να αλλάξουμε πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, αναγκάζοντάς μας να μεταφερθούμε σε μια πιο βιώσιμη βάση για το πώς λειτουργούμε ως επιχείρηση, καθώς και για να δώσουμε μια σαφήνεια στη δημιουργικότητα.”

“Η επιρροή της πανδημίας φαίνεται και στους ανθρώπους της Νέας Υόρκης οι οποίοι αισθάνονται πολύ πιο ελεύθεροι τον τελευταίο χρόνο.

Τέτοιες στιγμές μας κάνουν να συνειδητοποιούμε περισσότερο από ποτέ τη σημασία των φίλων και της κοινότητας γύρω μας.”

“Η μόδα αλλάζει πάντα. Ποιος ξέρει αν είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Είμαστε αισιόδοξοι! Ζούμε σε μια πραγματικά άγνωστη, τρομακτική αλλά συναρπαστική στιγμή. Τι έπεται? Θα περιμένουμε να δούμε. “

Eckhaus Latta Passport

Carly Mark και Ayla Argentina από το brand Puppets and Puppets

“Τον τελευταίο χρόνο εργαζόμαστε στην επόμενη συλλογή μας ενώ κατασκευάζουμε και τον νέο μας ιστότοπο e- shop. Εργαζόμαστε ακόμη απομακρυσμένα, κάτι που είναι μια πρόκληση. Το αποτέλεσμα είναι μια δυνατή και μελετημένη συλλογή. Είχαμε το χώρο και τον χρόνο να επικεντρωθούμε στην ποιότητα.”

“Κάτι που δημιουργήθηκε κατά την πανδημία- ήταν μια μοναδική ενέργεια στη Νέα Υόρκη. Η δημιουργικότητα συχνά αναδύεται από δύσκολες καταστάσεις. “

puppets and puppets 1 1

 

Source | AnotherMag

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR