Quantcast
today is long cafe studio etain ho absence from island dezeen 2364 col 0

Τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Αυστραλίας γίνονται έμπνευση σχεδιασμού για ένα café στο Hong Kong

Το χρώμα της τερακότα και οι ημικυκλικές φόρμες που χρησιμοποιούνται σε αυτό το café στο Hong Kong, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των αρχιτεκτονικών γραφείων Studio Etain Ho και Absence from Island, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα του Uluru και της Αυστραλίας.

Το café, 30 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στη βάση ενός παλιού συγκροτήματος διαμερισμάτων, σε μια γωνιά του δρόμου στην περιοχή Sai Ying Pun του Hong Kong και διαθέτει ημικυκλικά παράθυρα και τοιχογραφίες. Έχει μια γενναιόδωρη, από άποψη πληροφοριών, πρόσοψη και έναν τριγωνικό σχήμα μικρού εμβαδού στο εσωτερικό στο οποίο οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να συμπιέσουν μια κουζίνα, ένα μπαρ με έναν πάγκο σερβιρίσματος, καθώς και έναν χώρο καθιστικών πάγκων και δύο τουαλέτες.

today is long cafe studio etain ho absence from island dezeen 2364 col 5 scaled 1

Με την ονομασία TIL (Today is Long), το café ανήκει σε έναν barista και έναν διευθυντή δημοσίων σχέσεων, οι οποίοι ήρθαν κοντά λόγω της κοινής τους αγάπης για τον καφέ και λόγω του ότι και οι δύο πέρασαν χρόνο για σπουδές και εργασία στην Αυστραλία.
“Το καφέ είναι ένα μέρος για να στεγάσει τις αγαπημένες τους αναμνήσεις από την Αυστραλία και την αγάπη τους για τον καλό καφέ.”, εξήγησε ο Etain Ho, διευθύνων σύμβουλος του Studio Etain Ho και του Absence from Island.

Η αγάπη των ιδιοκτητών για την Αυστραλία έχει “μεταφραστεί” στο σχέδιο, με τη μορφή μιας ζεστής πορτοκαλί παλέτας που χαρακτηρίζεται από τα χρώματα της ώρας του σούρουπου του ορόσημου της χώρας, Uluru, γνωστό ως Ayers Rock, το οποίο είναι ένας μονόλιθος από ψαμμίτη στη Βόρεια Επικράτεια.

Εκτός από τα χρώματα, το ημισφαιρικό σχήμα ενός ήλιου έχει ενσωματωθεί στους τοίχους και τα παράθυρα του καφέ, σχηματίζοντας μια διακριτική γεωμετρική πρόσοψη που ξεχωρίζει το μικρό καφέ από το γκρίζο σκυρόδεμά του.
Ένα από τα ημικυκλικά παράθυρα είναι εσοχή πάνω από την είσοδο του καφέ, δημιουργώντας μια προστατευμένη σήραγγα στο χρώμα της τερακότα που φιλοξενεί φυτά.

today is long cafe studio etain ho absence from island dezeen 2364 col 10

Μια λωρίδα κεραμικών πλακιδίων που θυμίζουν την υφή του ηλιόλουστου ψαμμίτη του Uluru τυλίγει το κάτω μέρος του εξωτερικού του καφέ, επεκτείνοντας το ζεστό πορτοκαλί χρώμα στο δρόμο.

Στο εσωτερικό, τα μεγάλα παράθυρα, οι λευκοί τοίχοι και το δάπεδο δημιουργούν έναν ανοιχτό χώρο.

“Η Αυστραλία ήταν πάντα ευλογημένη με άφθονη ποσότητα ηλιοφάνειας, οπότε έχει χρησιμοποιηθεί πολύ λευκό το οποίο, μαζί με τα μεγάλα παράθυρα, ενισχύει τη φωτεινή και ευάερη ατμόσφαιρα”, εξήγησε ο Etain Ho.

today is long cafe studio etain ho absence from island dezeen 2364 col 4 scaled 1 today is long cafe studio etain ho absence from island dezeen 2364 col 6 scaled 1 today is long cafe studio etain ho absence from island dezeen 2364 col 9 scaled 1

Source | Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR