Quantcast
https hypebeast.com image 2021 02 louis vuitton first restaurant cafe osaka japan lvmh announcement 001

Με το Le Café V και το Sugalabo V ο οίκος LV εισχωρεί δυναμικά στην εστίαση

Την 1η Φεβρουαρίου, ο γαλλικός οίκος Louis Vuitton άνοιξε ένα café και ένα εστιατόριο στην Οσάκα της Ιαπωνίας, εισχωρώντας έτσι και στην εστίαση.

Πρόκειται για το Le Café V και το Sugalabo V, στα οποία θα υπάρχουν πιάτα του διάσημου σεφ Yosuke Suga (ο οποίος έχει υπάρξει μαθητευόμενος του (32 φορές) βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, Joël Robuchon).

Βρίσκονται και τα δύο σε ένα εντυπωσιακό κτίριο, ιδιοκτησίας του οίκου,  στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, της οποίας χαρακτηριστικό είναι ο αριστοτεχνικός συνδυασμός καινοτομίας και παράδοσης.

Το Le Café V στεγάζεται στον τέταρτο (τελευταίο) όροφο του καταστήματος με εξωτερική βεράντα, καθιστώντας το ιδανικό σημείο για έναν καφέ ή ακόμη και κοκτέιλ μετά τα ψώνια.

Το- με speakeasy φιλοσοφία-  εστιατόριο  Sugalabo V (για το όνομα αποτέλεσε έμπνευση το εστιατόριο ιδιοκτησίας του ίδιου του σεφ με το όνομα Suga, το οποίο είναι σήμερα το 47ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, όπου είναι πολύ δύσκολο να το επισκεφτεί κανείς λόγω της τεράστιας λίστα αναμονής),  είναι διαθέσιμο μόνο για δείπνο  κατόπιν κράτησης, διαθέτει ανοιχτή κουζίνα και περιορισμένο αριθμό φιλοξενουμένων. Οι λεπτομέρειες σχεδίασης είναι παρόμοιες με το πρωτότυπο (Suga)- με ξύλο και κομψά gadgets (π.χ. charger plates για τα settings των τραπεζιών)- αλλά ξεκάθαρα με χαρακτήρα LV. Σχεδιαστής είναι ο ο Tokujin Yoshioka.  Πρόκειται για τον δημιουργό των Objets Nomades (συλλογή επίπλων και αξεσουάρ ταξιδίου του οίκου) ο οποίος είναι γνωστός για τα μοντέρνα και  -εμπνευσμένα από τη φύση- έργα του.

Οι εσωτερικοί χώροι έχουν επίσης ναυτικές λεπτομέρειες με ένα νεύμα στην αρχιτεκτονική του κτιρίου στο σύνολό του. Το κτίριο είναι σχεδιασμένο από τον Jun Aoki, και σκοπός ήταν να προσομοιάζει με ένα πλοίο που επιπλέει στο νερό – η ίδια του η πρόσοψη θυμίζει πανιά που κυματίζουν.

https hypebeast.com image 2021 02 louis vuitton first restaurant cafe osaka japan lvmh announcement 006

Ο Louis Vuitton συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πολλά πολυτελή brand που έχουν αρχίσει να συνδυάζουν τις συλλογές τους, με υψηλού επιπέδου γαστρονομικές εμπειρίες όπως  Tiffany & Co, Saks Fifth Avenue σε μια προσπάθεια να παρέχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία. εστίαση εστίαση εστίαση

https hypebeast.com image 2021 02 louis vuitton first restaurant cafe osaka japan lvmh announcement 002 https hypebeast.com image 2021 02 louis vuitton first restaurant cafe osaka japan lvmh announcement 003 https hypebeast.com image 2021 02 louis vuitton first restaurant cafe osaka japan lvmh announcement 004 https hypebeast.com image 2021 02 louis vuitton first restaurant cafe osaka japan lvmh announcement 005 https hypebeast.com image 2021 02 louis vuitton first restaurant cafe osaka japan lvmh announcement 007 https hypebeast.com image 2021 02 louis vuitton first restaurant cafe osaka japan lvmh announcement 008

Source | VOGUE

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR