Quantcast
TJ01 3

Μεξικό: Η ανακατασκευή μιας κατοικίας του ’50 από την HEMMA Architecture

Η HEMAA architecture διατηρησε τις -εμφανώς επηρεασμένες από το κύμα του μοντερνισμού- γραμμές αυτού του σπιτιού της δεκαετίας του ’50, δίνοντάς του ταυτόχρονα έναν σύγχρονο χαρακτήρα.

Η κατοικία βρίσκεται στην πόλη του Μεξικό και το έργο περιελάμβανε την πλήρη αναμόρφωση της υπάρχουσας δομής η οποία είχε υποστεί πολλές τροποποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Η αρχιτεκτονική HEMAA σχεδίασε έναν απλό αρχιτεκτονικό “όγκο” που βλέπει στον εσωτερικό κήπο και, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, μια πρόσοψη προς το δρόμο που προσφέρει ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η διάταξη των χώρων της κατοικίας επιδιώκει να μεταδώσει την αίσθηση ενός συνεχούς ανοίγματος και σύνδεσης με τον εξωτερικό χώρο.

IMG 09133

Η σκούρα γκρι πρόσοψη δίνει έμφαση στην “τεκτονική” του υπόσταση. Από την άλλη πλευρά, τα ελαφριά δρύινα πάνελ και το ξύλο στο εσωτερικό αποτελούν την προσθήκη για την απαραίτητη αντίθεση και εξουδετερώνουν το φως, δημιουργώντας ήρεμους, αρμονικούς, φρέσκους χώρους.

Η πρόσβαση βρίσκεται στο επίπεδο του εδάφους. Ένα εφέ φωτισμού καλωσορίζει τους επισκέπτες στο φουαγιέ του σπιτιού που οδηγεί στους χώρους σαλονιού και τραπεζαρίας, οι οποίοι συνδέονται με τη βιβλιοθήκη και την κουζίνα. Τέσσερα υπνοδωμάτια βρίσκονται στον δεύτερο όροφο. Το τρίτο επίπεδο διαθέτει εξωτερική βεράντα και έναν χώρο ειδικά σχεδιασμένο για δραστηριότητες που σχετίζονται με την ευεξία.

 

Η λειτουργικότητα του έργου είναι σύμφωνη με τη διάταξη των αρχιτεκτονικών στοιχείων του κάτι το οποίο φαίνεται καθαρά στην πρόσοψή του η οποία λειτουργεί ως “ακτινογραφία” του κτιρίου, δίνοντάς μας μια ματιά στη ζωή μέσα στο σπίτι, η οποία μεταμορφώνεται καθώς περνά η μέρα, χάρη στις αντανακλάσεις που εξομαλύνουν και θολώνουν τις γραμμές μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού του.

LGarcia PHRubenDario 0938 F Edit Web 2 LGarcia PHRubenDario 0760 F Edit Web 02 IMG 0992 IMG 0994 IMG 0999 Hemaa SierraGorda 122 Edit Screen Hemaa SierraGorda 883 Screen IMG 0983 HEMAA Alencastre 1085C HEMAA Vertientes 007 Edit Screen IMG 0995 IMG 0988 IMG 09143 TJ02

Source| DesignBoom

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR