Quantcast
25Fendi Jones 1 superJumbo v3

Kim Jones: O Βρετανός συνεχιστής του Karl Lagerfeld στον οίκο FENDI

Ο Kim Jones είναι από τα πιο διάσημα ταλέντα της γενιάς του, καθώς και κάτοχος διαφόρων βραβείων μόδας όπως αυτό του Άνδρα Σχεδιαστή της Χρονιάς 2019. Ταυτόχρονα έχει υπάρξει επικεφαλής του δικού του brand, των ανδρικών συλλογών Dunhill και Louis Vuitton αλλά και υποκινητής ενδιαφέρουσων και πρωτότυπων συνεργασιών όπως του οίκου Louis Vuitton με την Supreme και του οίκου Dior με την Air Jordan. Σήμερα είναι ο άνθρωπος πίσω από την ανδρική συλλογή του οίκου Dior.

Είναι φίλος με την Kate Moss ενώ συλλέγει σπάνια βιβλία (έχει στη συλλογή του περίπου 20.000), σπάνια vintage ρούχα (όπως κομμάτια από τη Vivienne Westwood και την Leigh Bowery) και σπάνια βινύλια (έχοντας στην κατοχή του γύρω στους 6.000 δίσκους).

merlin 182661771 c19a13fa ef47 436e 9fc1 376d87545169 superJumbo
Βιβλιοθήκη του σπιτιού του στο Δυτικό Λονδίνο

Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι ότι είναι σχεδιαστής και γυναικείων ενδυμάτων, παρόλο που μέχρι πρότινος δεν έχει σχεδιάσει επίσημα κάποια γυναικεία συλλογή. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ωστόσο, τα στελέχη της LVMH του πρότειναν και αποδέχθηκε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της γυναικείας συλλογής του οίκου Fendi, τη θέση που κατείχε εδώ και 54 χρόνια ο Karl Lagerfeld, ένας από τους λίγους που πήγε πολλά βήματα μπροστά τη μόδα.

Ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Αλλά είναι ένας από τους σούπερ-σταρ μας. Και θέλαμε να μας δώσει το μέγιστο των δυνατότήτων του. “, δήλωσε o Antoine Arnault, επικεφαλής επικοινωνιών του ομίλου LVMH και διευθύνων σύμβουλος της Berluti, ο οποίος γνωρίζει τον Jones από τότε που συνεργάστηκαν στον οίκο Louis Vuitton.

Επιπλέον, ο Jones παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής σειράς του οίκου Dior, πράγμα που σημαίνει ότι όπως και ο Karl Lagerfeld, θα είναι ο μόνος σχεδιαστής στην κορυφή δύο πολυτελών οίκων,  με σχεδόν 12 συλλογές το χρόνο.

Σε συνέντευξή του στην British Vogue, είχε δηλώσει όταν άρχισε να δουλεύει στον οίκο Louis Vuitton και λόγω αυτού άφησε το δικό του brand : “Γιατί να θέλω να κάνω το δικό μου brand, όταν μπορώ να κάνω φανταστικά πράγματα εδώ; “.

25Fendi Jones 2 superJumbo
Silvia Venturini Fendi & Kim jones, Fendi headquarters , Ρώμη

Λίγες εβδομάδες πριν από την παρουσίαση της συλλογής του στον οίκο Fendi δήλωσε: “Νομίζω ότι έχω επιτύχει αρκετά καλά πράγματα στην καριέρα μου, και αυτό είναι το επόμενο βήμα.” Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από το “Ορλάντο” και όλο το Bloomsbury set (γκρουπ Άγγλων συγγραφέων, διανοούμενων, καλλιτεχνών των αρχών του 20ου αιώνα), το οποίο έχει αποτελέσει έμπνευση για σχεδιαστές όπως ο John Galliano, ο Christopher Bailey και η Rei Kawakubo.

“Και οι δύο περιβάλλουμε τον εαυτό μας με ανθρώπους και αντικείμενα που μας εμπνέουν. Βασίζουμε τις ζωές και τα πάθη μας για να τροφοδοτήσουμε τη δημιουργική μας διαδικασία.”, είπε η κ. Fendi για τον  Jones σε ένα email στους Times της Νέας Υόρκης, ενώ προσθέτει: “Ο Κιμ και εγώ ανταλλάσσουμε ιδέες αυθόρμητα μέσω μηνυμάτων ή συνομιλίας, καθώς δεν υπάρχουν όρια στις δουλειές μας. Βλέπουμε κάτι που μπορεί να μας εμπνεύσει και να το μοιραστούμε . “

Αν και ο Jones έγινε γνωστός λόγω της ικανότητάς του να αναμιγνύει ρούχα του δρόμου με την υψηλή ραπτική όσοι περιμένουν να επαναλάβει αυτές του τις δεξιότητες στην τελευταία του συλλογή, θα απογοητευτούν. Δεν υπάρχουν υψηλής ποιότητας πάνινα παπούτσια ή φούτερ. Αντίθετα, υπάρχουν κάπες, Bernini marble prints και περίτεχνα μπροκάρ, περλέ σιφόν και μετάξι.

Η συλλογή είναι μια συνειδητά εκλεκτική συλλογή με ανδρόγυνες αναφορές με μνεία στον Κ. Lagerfeld, μέσω ενός ρούχου που είναι μισό κουστούμι, μισό βραδινό φόρεμα που εμπνέεται από ένα σκίτσο του από το 1993.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR