Quantcast
LuxExpose Urs Fischer LV 7

Louis Vuitton x Urs Fischer: Το εμβληματικό μονόγραμμα του οίκου σε μια διαφορετική εκδοχή

Ή με άλλα λόγια, εκεί που η γαλλική καλλιτεχνία συναντά την ελβετική πολυτέλεια.

Ο γαλλικός οίκος συνεργάστηκε με τον Ελβετό καλλιτέχνη Urs Fischer για μια capsule συλλογή που επαναπροσδιορίζει το ιστορικό μονόγραμμα του LV.

“Σκέφτηκα πώς το μονογραμμα LV είναι ευρέως γνωστό και πώς το νόημά του μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το υπόβαθρο, την τοποθεσία, τον τρόπο ζωής και τις φιλοδοξίες ενός ατόμου.”, έχει δηλώσει ο Fischer. “Επέλεξα έτσι, να το ζωγραφίσω στο χέρι με έναν πραγματικά αυθόρμητο τρόπο, σχεδόν σαν να το σκιαγραφώ από τη μνήμη.”

Η συλλογή με τίτλο Louis Vuitton x Urs Fisher αποτελεί το πληθωρικό δημιουργικό όραμα του καλλιτέχνη σε μια ευρεία γκάμα κλασικών προϊόντων του οίκου: δερμάτινα είδη, ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Ο Fisher δημιούργησε παιχνιδιάρικες παραστάσεις που μοιάζουν να έχουν κίνηση, σαν να αιωρούναι. Πρόκειται για έναν από τους λίγους καλλιτέχνες που επαναπροσδιορίζει το εμβληματικό μοτίβο του Maison LV από τη δημιουργία του. O Urs Fischer σχεδίασε τα λουλούδια και τα αρχικά LV σε παραμορφωμένες εκδόσεις που αποκαλεί «memory sketches».

Μεταξύ των ρούχων, αξεσουάρ και παπουτσιών στη συλλογή, υπάρχουν και επτά- special edition- τσάντες. Το μονογραμμα ζωντανεύει με τη βοήθεια του βελούδινου υλικού που χρησιμοποιείται για να προσθέσει υφή, σχεδόν σαν ανάγλυφη ζωγραφική.

“Ανταμοιβή αυτής της συνεργασίας ήταν η ευκαιρία να συνεργαστώ στενά με όλους αυτούς τους ειδικευμένους και καταρτισμένους ειδικούς, καθένας στον δικό του τομέα.”, δήλωσε ο καλλιτέχνης στο Vanity Fair. “Αυτό που μας συνδέει είναι η επιθυμία για πειραματισμό, η θέληση να σπρώξουμε τα πράγματα σε απρόσμενα μέρη, γιατί αυτό είναι το πιο συναρπαστικό.”

Source Louis Vuitton 

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR