Quantcast

Σύγχρονοι Βρετανοί καλλιτέχνες δημιουργούν τις πιο εναλλακτικές Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Γιατί οι χριστουγεννιάτικες κάρτες δεν είναι απαραίτητο να έχουν μόνο glitter και τον Άγιο Βασίλη ντυμένο στα κόκκινα.

Η ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών μέσω ταχυδρομείου αποτελεί μια γλυκειά, νοσταλγική συνήθεια που οι Millennials φαίνεται να ακολουθούν. Ίσως επειδή θέλουμε να κρατήσουμε κάτι άλλο εκτός από τα τηλέφωνά μας. Ίσως είναι το στοιχείο της αναμονής των καρτών που θα παραλάβουμε. Ίσως γίνεται και λίγο ειρωνικά, όπως τα ugly christmas sweaters που μπορείς πλέον να αγοράσεις από παντού. Όποιος και αν είναι ο λόγος, το σίγουρο είναι ότι προσφέρει χαρά σε αυτόν που την παραλαμβάνει αλλά και σε αυτόν που τη στέλνει.

Μια εναλλακτική πρόταση/έμπνευση για όσους χρόνια ακολουθούν αυτή τη συνήθεια αλλά ακόμη και για αυτούς που την υιοθετούν τώρα, είναι το περιεχόμενο της έκθεσης στο Pallant House Gallery στο Sussex με τίτλο “Christmas Greetings by Modern British Artists” (έως τις 6 Ιανουαρίου), στην οποία παρουσιάζονται χειροποίητες κάρτες από τους Enid Marx και Barnett Freedman έως Paula Rego και Gary Hume.

Η Louise Weller, επικεφαλής των εκθέσεων του Pallant House, αναφέρει χαρακτηριστικά στον The Guardian : “Αυτό που πραγματικά θέλουμε να πάρουν οι επισκέπτες από την έκθεση αυτή, είναι η έμπνευση να δημιουργήσουν τις δικές τους κάρτες και να στείλουν χειροποίητα, εγκάρδια μηνύματα αγάπης σε φίλους και συγγενείς αυτά τα Χριστούγεννα”.

Bruce McLean, 1984
Fuzzy Snowman, Gary Hume, 2000
Jean & Alan
Albert Irvin, 1997
Emily Sutton, 2011
John Craxton, 1941
Ben Nicholson, 1936
Barnett Freedman, 1953
John Wells, Nollaig, 2 Variations, 1977
Enid Marx, 1952
Hans Feibusch
Edward Bawden
More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR