Η πρόταση της Mecanoo για το νέο θαλάσσιο Μουσείο του Ρότερνταμ

Η Mecanoo παρουσίασε την πρότασή της για το νέο Maritime Center Rotterdam, η οποία είναι ένα σπειροειδές μουσείο που θα χτιστεί σχεδόν κάτω από το νερό, στο λιμάνι του Rijnhaven.

Αποτελούμενο από τρία συνδεδεμένα μέρη, το μουσείο 15.000 τετραγωνικών μέτρων στην ολλανδική πόλη του Ρότερνταμ θα διαθέτει εκθεσιακούς χώρους αφιερωμένους στη διεθνή ναυτιλιακή ιστορία.

Η φωτεινή, κυματοειδής του μορφή έχει αναπτυχθεί από την Mecanoo με σκοπό να προβάλλει την αισθητική του λιμανιού και να προσελκύει την προσοχή των περαστικών.

Λίγες λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής σχετικά με το σχεδιασμό των μεμονωμένων περιπτέρων του μουσείου, αν και τα χαμηλότερα επίπεδα τους όπως φαίνεται θα συνδεθούν υποβρύχια σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του χώρου για το μουσείο, χωρίς όμως να προκαλέσουν πρόβλημα στο λιμάνι.

Μόλις ολοκληρωθεί, το Maritime Center Rotterdam θα αποτελέσει το επίκεντρο ενός ευρύτερου σχεδίου για να μεταμορφώσει την περιοχή γύρω από το Rijnhaven.

Η Mecanoo, είναι ένα στούντιο που ιδρύθηκε στις Κάτω Χώρες το 1984 από τους Francine Houben, Henk Döll, Roelf Steenhuis, Erick van Egeraat και Chris de Weijer.

Source Dezeen

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
CAROLINA
Η κοσμοπολίτικη αύρα & οι διαχρονικές αξίες της Ιταλίδας Carolina Cucinelli