Quantcast

H Carolina Cucinelli μιλά για τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της Ιταλίας

Just in time for Christmas… Η κόρη του Brunello Cucinelli, ιδιοκτήτη και creative director του ομώνυμου brand, Carolina, ζει σε ένα ζεστό, φιλόξενο σπίτι στο Solomeo, ένα μικρό χωριό στην κεντρική Ιταλία όπου δημιουργήθηκε και εδρεύει το brand της οικογένειας. Με αφορμή την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου, μοιράστηκε με την Αγγλική VOGUE όλες αυτές τις παραδόσεις που κάνουν τα Χριστούγεννα πιο ζεστά και μεστά νοήματος.

“Τα Χριστούγεννα είναι πάντα μια ξεχωριστή εποχή του χρόνου για μένα, και φέτος, ακόμη περισσότερο”, λέει . “Αυτά θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με το έξι μηνών μωρό μου, Brando. Αυτή την ιδιαίτερη χρονιά, νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία να περάσουμε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάμε δίνοντας διαφορετική αξία στην κάθε στιγμή.  Οι απώλειες (έχασα τη γιαγιά μου τον περασμένο Αύγουστο) γίνονται πιο έντονες κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών κάτι που πρέπει να ενισχύσει τη θέληση να βρεθεί όλη η οικογένεια μαζί.”

Οι παραδόσεις, καινούριες ή παλιές, είναι αυτό που βοηθάει οποιαδήποτε ξεχωριστή μέρα ή περίοδο μέσα στη χρονιά να αποκτήσει λίγο περισσότερο νόημα και υπόσταση. Τα Χριστούγεννα είναι μια τέτοια περίοδος και η Carolina Cucinelli μοιράζεται την Ιταλική εκδοχή, με 5 παραδόσεις που ακολουθεί η ίδια και οι οικογένειά της ενώ προτείνει decorating tips για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τραπέζι και καθιστικό.

Το δέντρο στολίζεται στις αρχές Δεκεμβρίου
“Στο σπίτι, στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στις 8 Δεκεμβρίου. Μου αρέσει να συνδυάζω διακοσμήσεις που έχω αγοράσει μέσα στα χρόνια, που αποτελούν πλέον αναμνήσεις με τον άντρα και την οικογένειά μου, μαζί με στολίδια που έχουμε κατασκευάσει στο brand μας από ξύλο και μαλλί, χειροποίητα.”


Τα μπισκότα των Χριστουγέννων είναι οικογενειακή υπόθεση
“Για μένα, Χριστούγεννα σημαίνει να έχω μαζί μου την αδερφή μου, μαζί με τις ανιψιές μου Vittoria και Penelope και όλοι μαζί να φτιάξουμε παραδοσιακά τζίντζερ cookies με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Είναι μια συνήθεια απόλυτης διασκέδασης που σχεδόν πάντα καταλήγει σε αλευροπόλεμο!”


Όλο το χωριό μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων
«Για εμάς, μεγάλη σημασία έχει, να βοηθήσουμε  τους ανθρώπους εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ακόμη και συναισθηματικά. Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια στο Solomeo η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα να μπορεί να γίνει αισθητή παντού. Το χωριό στολίζεται από τους χωρικούς με μικρές φάτνες σε κάθε παράθυρο και η μουσική του μεγάλου μαέστρου Ennio Morricone ακούγεται σε όλο το χωριό. “


Το γεύμα των Χριστουγέννων είναι πλούσιο και απαιτεί όλη την οικογένεια
“Για εμάς, το τραπέζι σημαίνει μοίρασμα, επειδή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περνάς χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς πόσο μάλλον γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο με φαγητό. Ο διάκοσμος του Χριστουγεννιάτικου τραπέζιου των Cucinelli είναι ένας συνδυασμός παλιών παραδόσεων με καινοτόμες λεπτομέρειες που εκφράζουν τη φιλοσοφία μας. Τα κεραμικά κατασκευάζονται στην Ούμπρια. Κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο και διακοσμείται ανάλογα. Στα μαχαιροπίρουνα  οι λαβές είναι από κέρατο, επίσης χειροποίτα κάτι που καθιστά το κάθε κομμάτι μοναδικό. Τα σουπλά αμερικάνικου στιλ είναι κατασκευασμένα από 100% λινό και σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα είναι ο ιδανικός συνδυασμός για ρουστίκ και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα ιδανικό για ένα Χριστουγεννιάτικο μεσημεριανό γεύμα γεμάτο με παραδοσιακά Ιταλικά πιάτα και εννοείται,  πανετόνε.”


Το απαραίτητο χαλάρωμα υπό το φως των κεριών
“Τα  πολλά μαξιλάρια βοηθούν το χώρο να γίνει πιο ζεστός ενώ την ίδια στιγμή είναι και άνετος. Τα καρό , το ακατέργαστο δέρμα, το λινό και το μαλλί, σχέδια και υλικά εμπνευσμένα ή/και που προέρχονται από τη φύση είναι ιδανική επιλογή. Τα κεριά με μυρωδιές κέδρου, σανταλόξυλου, musk αλλά και κανέλας ή ελάτου βοηθούν το σπίτι να γίνει γιορτινό.”

Source British VOGUE

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR