Quantcast

Tom Ford 002: Το νέο ρολόι του σχεδιαστή είναι κατασκευασμένο από 100% πλαστικό

Υπάρχουν περίπου πάνω από 5 τρισεκατομμύρια πλαστικά κομμάτια στους ωκεανούς του κόσμου, και κάθε χρόνο, εκτιμάται ότι 11 εκατομμύρια τόνοι προστίθενται. Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης αυτής της στατιστικής αλλά και προώθησης της προσπάθειας εξυγίανσης των ωκεανών, ο Tom Ford σχεδίασε και κυκλοφορεί ένα ρολόι κατασκευασμένο από 100% πλαστικό που έχει συλλεχθεί από ωκεανούς και ακτές.

Το ρολόι αποτελεί εξέλιξη της συλλογής ρολογιών Tom Ford 002 η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την άνοιξη του 2019.  Το καντράν του είναι 40 mm και εκτός από μια μαύρη βίδα από ανοξείδωτο ατσάλι DLC, το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί είναι μόνο ανακυκλωμένο πλαστικό. Ακόμη και η μεταφορά των πλαστικών τεμαχίων από την πηγή τους είναι ουδέτερη από άνθρακα.  Για την κατασκευή του ρολογιού, που λαμβάνει χώρα στην Ελβετία, χρησιμοποιείται ηλιακή ενέργεια. Το ρολόι είναι ανθεκτικό στο νερό και διαθέτει πλεκτό λουράκι Tom Ford, κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Κάθε ρολόι Tom Ford Ocean ισοδυναμεί με 35 μπουκάλια πλαστικών απορριμμάτων από ωκεανούς. Επιπλέον ότι το συνοδεύει (π.χ. συσκευασία) είναι εξίσου ανακυκλώσιμο. Το ρολόι Tom Ford Ocean Plastic κοστίζει 995 $, και σύμφωνα με το brand είναι το πρώτο πολυτελές ρολόι κατασκευασμένο από 100% πλαστικό.

“Κατά τη γνώμη μου, η ηθική πολυτέλεια είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια όλων.”, δήλωσε ο σχεδιαστής Tom Ford. “Ο πελάτης του Tom Ford είναι σκεπτόμενος με αυξημένη επίγνωση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και με αίσθημα ευθύνης.”

“Για κάθε 1000 ρολόγια που παράγουμε και πουλάμε, αφαιρούμε 490 κιλά πλαστικών απορριμμάτων από τους ωκεανούς. Είναι ελκυστικό να γνωρίζουμε ότι όχι μόνο φοράμε ένα αξεσουάρ υψηλής ποιότητας, αλλά και ότι μέσω αυτού, έχουμε βοηθήσει έμμεσα  στη βελτίωση του πλανήτη. ” αναφέρει χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.

Το ρολόι Tom Ford Ocean Plastic θα είναι διαθέσιμο στις μπουτίκ Tom Ford σε όλο τον κόσμο, καθώς και για προπαραγγελία στο tomford.com από αυτόν τον μήνα.

Παράλληλα με το λανσάρισμα, ο Tom Ford στο πλαίσιο μιας πενταετούς σειρά επαφών, συνεργάστηκε με τον ηθοποιό Adrian Grenier και την 52HZ, μια υπηρεσία από τον οργανισμό προστασίας των ωκεανών Lonely Whale, για τη δημιουργία του βραβείου Tom Ford Plastic Innovation. Το βραβείο στοχεύει στην επιτάχυνση της ουσιαστικής καινοτομίας γύρω από την αντικατάσταση πλαστικού, συγκεκριμένα της πλαστικής σακούλας που χρησιμοποιείται για μερικά λεπτά ενω κατασκευάζονται τρισεκατομμύρια κάθε χρόνο, και την καθοδήγηση της παγκόσμιας κοινότητας  έτσι ώστε να καταπολέμηθεί η πλαστική ρύπανση.

Οι προτάσεις θα ελεγχθούν για να διασφαλιστεί ότι έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και σε ότι έχει να κάνει με την δυνατότητα να παρασκευαστούν έως το 2025. Θα δοθούν συνολικά 1 εκατομμύριο δολάρια σε χρηματικά έπαθλα βάσει των αποφάσεων από μια ομάδα κορυφαίων κριτών της βιομηχανίας.

“Η συνεργασία επιταχύνει την καινοτομία και είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον Tom Ford στο εγχείρημα 52HZ: Tom Ford Plastic Innovation Prize”, δήλωσε η Dune Ives, Διευθύνων Σύμβουλος της Lonely Whale.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί το 2022, με στόχο την πλήρη παραγωγή της νέας τσάντας έως το 2025.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR