Quantcast

Η designer Rejina Pyo, δημιουργεί ρούχα που όλοι θέλουν να φορέσουν

Ακόμα και αν το όνομα της Rejina Pyo δεν είναι ευρέως γνωστό, το στυλ της είναι ήδη αναγνωρίσιμο: easy-to-wear, elegant with a twist, αυτό που κάνει τα καθημερινά λιγότερο συνηθισμένα. Όπως τα φορέματα με τα φουσκωτά μανίκια – τα οποία έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες copycats- από τότε που η Pyo ίδρυσε το brand της, το 2014.

Τα ρούχα της πωλούνται σε περισσότερα από 100 σημεία στον πλανήτη (Net-A-Porter, Harvey Nichols κ.α.).

Υποθέτω ότι ήμουν πάντα αρκετά ανεξάρτητη.”, λέει η Pyo, σε συνέντευξή της στo Βρετανικό ELLE  ενώ συζητούσε την απόφαση της να μετακινήσει τη δουλειά της, 5.500 μίλια, από τη Νότια Κορέα στο Λονδίνο, στα είκοσί της – παρά το γεγονός ότι είχε δημιουργήσει μια καριέρα στην πόλη της.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή Gangnam της Σεούλ. Η μητέρα της εργαζόταν στη μόδα αρχικά και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την εσωτερική διακόσμηση και την τέχνη. “Η μαμά μου είχε πολλές διαφορετικές σταδιοδρομίες και ενδιαφέροντα. Αγαπούσε τις παλιές αντίκες, οπότε το σπίτι μας ήταν γεμάτο από παλιά έπιπλα σε σκούρο καφέ ξύλο. Πήγαινα στα σπίτια των φίλων και έβλεπα ότι όλα ήταν καινούργια, με λευκά έπιπλα Ikea και μοντέρνες γραμμές και έλεγα:   “Μαμά, γιατί το δικό μας σπίτι είναι έτσι ;!”. ” εξηγεί.

Αφού σπούδασε τέχνη στο Πανεπιστήμιο Hongik, εργάστηκε στο εμπόριο, στη Νότια Κορέα.  “Η συνοικία που μεγάλωσα (Gangnam) είναι παρόμοια με τις μεγάλες πόλεις της Δύσης. Μοιάζει με το Μανχάταν. Αν μη τι άλλο, είναι μια γρήγορη πόλη. Δεν υπάρχουν καθόλου διακοπές, ίσως μια μέρα για τα Χριστούγεννα. Όταν ήρθα στο Λονδίνο, έλεγα:  Α! ένα ακόμα bank holiday!”. Αυτό μπορεί να εξηγήσει σε έναν βαθμό γιατί η Pyo φαίνεται συχνά τόσο ήρεμη, παρά τον έντονο ρυθμό της βιομηχανίας μόδας.

” Στην Κορέα, υπήρχε πίεση να μοιάζουν όλοι μεταξύ τους. Αν δεν συνέβαινε αυτό, φαινόσουν περίεργος. Κάπως έτσι, αποφάσισα να ταξιδέψω μόνη μου στην Ευρώπη όταν ήμουν 21 ετών – χωρίς smartphone, χωρίς internet, μόνο με έναν οδηγό Lonely Planet .” θυμάται. “Η οικογένειά μου δεν ήταν πλούσια, οπότε δεν μπορούσαν να με στείλουν στο εξωτερικό για να σπουδάσω». Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, η Pyo αποφάσισε να εγγραφεί σε μια σειρά μαθημάτων στο Central Saint Martins του Λονδίνου όπου παρευρέθηκαν σχεδιαστές όπως ο Alexander McQueen, ο John Galliano και η Stella McCartney . “Ερχόμενη εδώ το 2008, ήξερα ότι δεν θα επιστρέψω [στη Νότια Κορέα]”, παραδέχεται.

Αποφοίτησε το 2011 τότε που η μόδα ήταν ένα πολύ διαφορετικό μέρος με το Instagram να έχει μόλις κυκλοφορήσει.

Η Pyo κέρδισε την προσοχή της Weekday με τη μεταπτυχιακή της συλλογή  το 2011 και κλήθηκε να συνεργαστεί σε μια capsule συλλογή. Ακολούθησε γρήγορα το βραβείο μόδας Hans Nefkens το οποίο περιελάμβανε ως ανταμοιβή: μετρητά και εξάμηνη πρακτική στο Μουσείο Boijmans Van Beuningen στο Ρότερνταμ. Εκεί, εκτός από την πρακτική, δούλευε καθημερινά ως βοηθός σχεδιασμού της Σέρβας σχεδιάστριας Roksanda Ilinčić. Είχε δύο επιλογές: να συνεχίσει να κάνει δύο δουλειές πλήρους απασχόλησης ή να λανσάρει το δικό της brand.

“Αυτό που ήθελα ήταν να δημιουργώ μόδα πολυτελείας, αυτή που δεν μπορούσα να αντέξω, με κομμάτια που να κοστίζουν έναν μισθό ολόκληρου του μήνα.” , εξηγεί. Έτσι και πλάσαρε τον εαυτό και τις συλλογές της: πολυτελείς, σύγχρονες και “premium” .

Η Kate Foley , λέει για την Pyo: “Γνωριστικαμε στη Νέα Υόρκη – η Rejina είναι τόσο αβίαστη και κομψή.”  Η Foley,στιλίστρια με μεγάλη επιρροή και αξιόλογες γνωριμίες, κάλεσε την Pyo να παρουσιάσει τη συλλογή της σε μια μπουτίκ τον Σεπτέμβριο του 2016, μπαίνοντας με αυτό τον τρόπο επίσημα στην εβδομάδα μόδας.

“Απευθύνεται σε γυναίκες που τους αρέσει να κάνουν τη μόδα δική τους. “, προσθέτει η Elizabeth von der Goltz του Net-A-Porter.

“Γνωρίζετε, ότι πολλοί influencers πληρώνονται για να φορούν ρούχα σχεδιαστών. Στη δική μου περίπτωση, ήθελαν και αγόραζαν τα κομμάτια.” λέει.

Το New York Magazine ανέφερε ότι το φόρεμα Greta της Pyo, ένα μακριμάνικο με έντονη μέση, ήταν το «πιο δημοφιλές φόρεμα στην Εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης» τον Σεπτέμβριο του 2017.

” Τα ρούχα της είναι για γυναίκες με αυτοπεποίθηση, που τους αρέσουν τα πολύχρωμα κομμάτια. Έχω πολλά από τα φορέματά της που φοράω ξανά και ξανά – ακόμα και όταν είμαι έγκυος. “ αναφέρει η δημοσιογράφος Pandora Sykes.

Η επιτυχία για την Pyo ήρθε με κάποιο προσωπικό κόστος. ” Ήμουν έγκυος όταν παρουσίασα τη συλλογή μου, στη Νέα Υόρκη. Ήμουν πολύ απασχολημένη και η μάρκα αναγνωριζόταν. Πολλά πράγματα συνέβαιναν. Επομένως, καμία άδεια μητρότητας. Απαντούσα σε email την επόμενη κιόλας μέρα.”

Η Pyo και ο σύζυγός της, ο Ιρλανδός σεφ Jordan Bourke, μένουν σε μια βικτοριανή κατοικία στο βόρειο Λονδίνο. Το στούντιο βρίσκεται κοντά στο σπίτι της, ενώ η ομάδα της αποτελείται από 14 άτομα.

Η Pyo έχει ένα «It» κομμάτι σε κάθε κατηγορία (παπούσια, τσάντες, αξεσουάρ). Ασχολείται και με την αντρική μόδα, με μια σειρά από πουκάμισα unisex στη συλλογή SS 2020, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι συχνά αναμιγνύει τα πουκάμισά της με αυτά του συζύγου της.

Ενώ το μέλλον είναι αβέβαιο παγκοσμίως, η Pyo παραμένει αισιόδοξη. “Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα αυτές τις μέρες. Αλλά νομίζω ότι είναι καλό, γιατί πρέπει να δοκιμάσουμε να ζήσουμε τη στιγμή”.

Source ELLE UK Rejina Pyo Rejina Pyo Rejina Pyo Rejina Pyo

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR