Quantcast

Style on the Street: From Tokyo and Beyond, το νέο βιβλίο της Rei Shito

Το street style, ειδικά κατά τη διάρκεια των Εβδομάδων μόδας, αποτελεί έμπνευση και προσελκύει περισσότερο ενδιαφέρον και προσοχή ακόμη και από τα ίδια τα shows των σχεδιαστών. Δεν είναι λίγα τα βιβλία που έχουν ασχοληθεί με το street style, πολλά από αυτά εστιάζοντας σε συγκεκριμένες πρωτεύουσες του κόσμου.

Το νέο βιβλίο της Rei Shito (από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli) Style on the Street: From Tokyo and Beyond, αποτελεί μια ολοκληρωμένη ματιά στο “παγκόσμιο” αρχείο φωτογραφιών street style της φωτογράφου. Έχοντας παρακολουθήσει τις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Μιλάνου και του Παρισιού για 16 χρόνια και όντας μια από τις πιο καλοντυμένες φιγούρες, το αρχείο της δεν μπορεί παρά να είναι ολοκληρωμένο και πλήρες σε ότι έχει να κάνει με τη μοναδικότητα και την αποτύπωση των τάσεων μέσα στα χρόνια.

“Έχω τραβήξει φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο και δεν μπορώ παρά να εξομολογηθώ ότι το Τόκιο είναι “το κεφάλι και οι ώμοι” σε ότι έχει να κάνει με το street style. Βρίσκεται πάνω από πολλές άλλες πόλεις όσον αφορά τη μόδα του δρόμου.» θα αναφέρει στην εισαγωγή του βιβλίου, ενώ σε άλλο σημείο λέει: ” Υπήρξαν πολλές αλλαγές με τα χρόνια. Υπάρχουν στιγμές που η μόδα των ανδρών είναι πιο ενεργητική από αυτή των γυναικών και άλλες φορές το αντίθετο.”

Καταλήγει λέγοντας: “Σε όλη τη διαδρομή αυτή, ένιωσα έντονα ότι η μόδα προσφέρει την ευκαιρία να ζήσεις την ιδανική ζωή, μια ζωή που επιβεβαιώνει ποιος είσαι και μια δύναμη να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο θα γίνει τρόπος για τους αναγνώστες να απολαύσουν τη μόδα.»

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR