Quantcast
Rogers

13 Φωτογράφοι απεικονίζουν “Mια Νέα Ανθρωπότητα” στο Ημερολόγιο της Lavazza για το 2021

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυπόθητα και όμορφα ημερολόγια στον κόσμο. Το φετινό του θέμα, The New Humanity, προκύπτει ως αποτέλεσμα του διεθνούς “κλειδώματος” που βιώσαμε το 2020 και ως απάντηση στην πανδημία του COVID. Η Lavazza χτίζει γέφυρες μεταξύ ανθρώπων, προσεγγίζοντας τους μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της τέχνης και της φωτογραφίας. Ο στόχος του The New Humanity 2021 είναι να δείξει την εξαιρετική ανθεκτικότητα των ανθρώπων και να δημιουργήσει αισθήματα ελπίδας που θα καταστήσουν δυνατή την οικοδόμηση μιας «Νέας Ανθρωπότητας». Ένα κάλεσμα αφύπνισης στην ατομική ευαισθησία με την ελπίδα ότι από αυτή τη μακρά και δύσκολη περίοδο θα μπορέσουμε να δούμε την αναγέννηση μιας κοινωνίας που εκτιμά την αλληλεγγύη, την ανοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αξίες  που πρέπει να διέπουν μια υγιή κοινωνία.

Οι επιλεγμένοι φωτογράφοι οι οποίοι συμμετείχαν στη δημιουργία του ημερολογίου είναι:  Christy Lee Rogers, Denis Rouvre, Carolyn Drake, Steve McCurry, Charlie Davoli, Ami Vitale, Martha Cooper, David LaChapelle (ο οποίος ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Andy Warhol),  Martin Schoeller, Joey L., Eugenio Recuenco, Simone Bramante και TOILETPAPER. Το σχεδιασμό και δημιουργία του ημερολογίου ανέλαβε το διαφημιστικό γραφείο Armando Testa.

Επιπλέον, στο περιοδικό που συνοδεύει το ημερολόγιο, υπάρχουν έξι ambassadors πολιτισμού που καλούνται να ερμηνεύσουν τις πολλαπλές έννοιες της Νέας Ανθρωπότητας, ξεκινώντας από τη δική τους προσωπική οπτική: ο αρχιτέκτονας Carlo Ratti, η σχεδιάστρια μόδας Stella Jean,ο συγγραφέας Alessandro Baricco,η ηθοποιός Kiera Chaplin, η τραγουδίστρια Patti Smith και η διευθύνουσα σύμβουλος του Save The Children International,  Inger Ashing. Εκφράζουν τη δική τους εμπειρία και ευαισθησία παράλληλα με τις φωτογραφίες και εμπλουτίζουν το εννοιολογικό όραμα μιας νέας ανθρωπότητας μέσω διαφορετικών εκδοχών: ένα σχέδιο, μια γραπτή σκέψη, ένα μουσικό κομμάτι ή ένα αρχιτεκτονικό έργο.

David LaChapelle
Bramante
Davoli
Drake
Joeyl
Rogers
Rogers
Rouvre
TOILETPAPER
Schoeller
Vitale
Cooper
Recuenco
Steve McCurry

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των ημερολογίων (limited edition) θα δωθούν στο New Horizons, ένα έργο αειφόρου ανάπτυξης που προάγει την αυτονομία των πιο ευάλωτων νέων στην Καλκούτα της Ινδίας.

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR