Quantcast

Inside: Το νέο Flagship κατάστημα Alexander McQueen στο SoHo της Νέας Υόρκης

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Ο Χιλιανός αρχιτέκτονας Smiljan Radic βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία μιας αίσθησης ζεν μέσω των γήινων πρώτων υλών που χρησιμοποίησε στο νέο κατάστημα Alexander McQueen, στην οδό 71 Greene Street στο Σόχο της Νέας Υόρκης.

Σε συνεργασία με τη Sarah Burton, ο Radic έφτιαξε έναν χαλαρωτικό χώρο όπου τα οργανικά υλικά δημιουργούν ένα είδος προστασίας γύρω από τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που βρίσκονται μέσα. «Δημιουργήσαμε έναν λαβύρινθο, εγκαθιστώντας μια σειρά αντικειμένων που καταλαμβάνουν το χώρο με φαινομενικά αφηρημένο τρόπο», λέει ο Radic στη L’OFFICIEL. «Ένα μέρος όπου θα μπορούσες να περιπλανηθείς και να χαθείς ήρεμα.  Όπου θα μπορούσες να βρεις τη μόδα, την τέχνη και την αρχιτεκτονική σε μια πραγματική σύνδεση» συμπληρώνει.

Οι βιτρίνες του καταστήματος είναι καλυμμένες με δίχτυα με κεντημένα έντομα από τη συλλογή FW 2018. Τα δάπεδα είναι κατασκευασμένα από ξύλο βελανιδιάς και καρυδιάς ενώ υπάρχει ένας γυάλινος κύλινδρος που διαπερνά το εσωτερικό – σχεδόν σαν κορμός δέντρου. «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση που έχει κάποιος όταν μπαίνει σε ένα δάσος. Τα υλικά δεν είναι σημαντικά από μόνα τους. το σημαντικό είναι να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με το είδος της ατμόσφαιρας που θέλουμε να δημιουργήσουμε με αυτά», λέει ο Radic.

Η παρουσίαση του καταστήματος εδώ

Φωτογραφίες: Pablo Enriquez
Source L’Officiel

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR