Quantcast

Δημήτρης Γκοτσόπουλος: «H τέχνη της υποκριτικής είναι ένα σπουδαίο άθλημα» #TheSchweppesClub

Tο Schweppes, το πιο εκλεκτό ανθρακούχο ποτό στον κόσμο των ενηλίκων, βουτά στους μοναδικούς κόσμους εμπειριών επτά δημιουργικών ανθρώπων από τον χώρο της μόδας, της φωτογραφίας, του θεάτρου, της αρχιτεκτονικής και του χορού δημιουργώντας ένα δυναμικό club για αυθεντικούς χαρακτήρες που ξέρουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής, το #TheSchweppesClub.

• Γίνε κι εσύ μέρος του και ανακάλυψε έναν κόσμο γεμάτο εμπειρίες στο www.schweppes.gr


Ο ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος είναι ένας άνθρωπος που εξελίσσεται μέσα από τις εμπειρίες του και βουτά σε κόσμους μέχρι τώρα ανεξερεύνητους, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικούς. Κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι επέλεξε πολύ συνειδητά να υπηρετήσει την υποκριτική όντας πια ενήλικας και ένιωσε ότι βρήκε τον πραγματικό του δρόμο στη ζωή, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή. Άλλωστε για τον ίδιο η πραγματική ευτυχία είναι όταν καταφέρνει με το παίξιμό του να βάζει μέσα στον κόσμο του το κοινό που τον παρακολουθεί.

Θα έλεγε κανείς πώς είναι ιδανικός εκπρόσωπος μιας κοινότητας ανθρώπων με ισχυρό χαρακτήρα, σαν εκείνους που επιλέγουν να γίνουν μέρος του νέου κόσμου μοναδικών εμπειριών του Schweppes, του πιο εκλεκτού ανθρακούχου ποτού στον κόσμο των ενηλίκων. Μία επίσκεψη στο schweppes.gr θα ξεδιπλώσει μπροστά σου έναν κόσμο αποκλειστικά φτιαγμένο για εκείνους που απολαμβάνουν κάθε στιγμή, που αγαπούν τις τέχνες, τη μουσική, το design και τα ταξίδια και είναι γεμάτοι όρεξη να ανακαλύψουν όλες τις εκδοχές της ζωής, κάθε μία διαφορετική, όπως οι δροσιστικές εκδοχές του Schweppes.


Φωτογράφιση: Ιωάννα Χατζηανδρέου
Συνέντευξη: Φιλίππα Δημητριάδη

Έχεις «μέντορες»; Υπάρχουν άνθρωποι που σε έχουν συμβουλεύσει σε αυτή τη δουλειά και έχεις βρει τα λόγια τους μπροστά σου;
Έχω «ανθρώπους που θαυμάζω» αλλά και «καλλιτέχνες που θαυμάζω» και που, με έναν περίεργο τρόπο, το ένα αν κι είναι διαφορετικό από το άλλο, κάπου αυτά τα δύο συναντιούνται κιόλας! 

Όλοι σε ρωτούν για την «αναπάντεχη επιτυχία» που έφερε στη ζωή σου η τηλεόραση. Εσύ πώς ορίζεις την επιτυχία στη ζωή;
Η τηλεόραση είναι, αναμφίβολα, ένα μέσο που βοηθάει τους νέους καλλιτέχνες να γίνουν ευρύτερα γνωστοί και χωρίς να θέλω να απαξιώσω και τη σημασία της αναγνωρισιμότητας το πιο σημαντικό είναι για μένα το γεγονός ότι μέσω της επιτυχίας αισθάνθηκα τους ανθρώπους γύρω μου να αγκαλιάζουν τη δουλειά μου, τον ρόλο μου αλλά και τον εαυτό μου τον ίδιο, εμένα. Οι επαγγελματικές προτάσεις που ακολούθησαν είναι πάρα πολλές, αλλά αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η αίσθηση της αγάπης που εισπράττω κι αυτό δεν είναι υλικά μετρήσιμο… και το υπογραμμίζω αυτό, επειδή ό,τι δίνω μέσα από την τέχνη μου, ό τι δείχνω με τη διάθεσή μου να ενσαρκώσω κάποιο ρόλο στη σκηνή, αυτό μού επιστρέφεται γενναιόδωρα και πολλαπλάσια από την εκτίμηση όσων παρακολουθούν την προσπάθειά μου. Αυτό είναι για μένα η επιτυχία! Αν κατάφερες και ταξίδεψες το κοινό με το παίξιμό σου σε κάτι ή κάπου, ε… τότε είσαι όχι απλώς επιτυχημένος, τότε είσαι ευτυχισμένος! 

Η ζωή του ηθοποιού είναι απαιτητική. Τι σε χαλαρώνει όταν τα φώτα και οι κάμερες κλείνουν;
Αφήνομαι σε ωραίες μουσικές ή σε  ταινίες, προτιμώ καλοδομημένες ταινίες φαντασίας ή δράσης. Διαβάζω ποίηση κι αγαπώ την παρέα με ανθρώπους που μπορούν να με καταλάβουν χωρίς να πούμε πολλά. Απολαμβάνω, επίσης, μία επίσκεψη στην Ακρόπολη, ένα καλό φαγητό, μια ανέμελη βόλτα στην παραλία.

Αν δεν ακολουθούσες τον δρόμο αυτόν, πώς και πού θα σε φανταζόσουν;
Ίσως να εκπλαγείτε από την αντιφατικότητα της απάντησης σε αυτή σας την ερώτηση! Ιδανικά, λοιπόν, θα ήθελα να ήμουνα μυστικός πράκτορας στην CIA, κάτι σαν κατάσκοπος, θα με ενθουσίαζε η δράση και η αέναη απρόβλεπτη κίνηση μίας τέτοιας ενασχόλησης. Από την άλλη, όμως, με φαντάζομαι να συνέχιζα τις αγροτικές δουλειές στο χωριό μου, γιατί αγαπώ πολύ τη ζωή κοντά στη φύση.  

Από την μέχρι τώρα πορεία σου στον χώρο, ποια μαθήματα κρατάς;
Ένα από τα σπουδαιότερα μαθήματα που έχω πάρει είναι το εξής: η τέχνη της υποκριτικής είναι ένα σπουδαίο άθλημα, ένα ιδιαίτερο άθλημα που σε μυεί στην ομαδικότητα και ζητάει από σένα να δίνεις καθημερινά το 100% της ατομικής σου ενέργειας, κάνοντας πρωταθλητισμό. Για να πετύχει κάθε δουλειά, οι παίκτες του αθλήματος αυτού πρέπει αφενός να επενδύουν στη μοναδικότητα τους κι αφετέρου να δείχνουν σεβασμό στους συμπαίκτες τους. Επειδή υπήρξα αθλητής, δεν δυσκολεύτηκα να αφομοιώσω αυτό το μάθημα και να το εφαρμόσω, μόνο που πλέον στον καλλιτεχνικό χώρο συνεργάζομαι με διαφορετικούς ανθρώπους και συνεχίζω να μαθαίνω, να αυτοβελτιώνομαι, να εξελίσσομαι. 

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Γκοτσόπουλου εδώ.

#SchweppesGreece
#TheSchweppesClub

• Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία το Athénée, Βουκουρεστίου 9, Αθήνα.

More Stories
johannes torpe studio levi restaurant copenhagen dezeen 2364 col 0 1704x1278 1
Φυσικά υλικά και μεταλλικές πινελιές στο εσωτερικό του εστιατορίου Levi στην Κοπεγχάγη