Quantcast

The Alexa: Ο οίκος Mulberry επανακυκλοφορεί την εμβληματική it-bag

Από την Κατερίνα Γιογάκη Mulberry


Πρόκειται για ένα σχέδιο που αναμφίβολα έγινε η it-bag των 2010’s. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία και έμπνευση αποτέλεσε η ανεμελιά και η αυτοπεποίθηση της Alexa Chung. Η cross-body satchel που δημιούργησε λίστες αναμονής σε όλο τον κόσμο κατά την κυκλοφορία της τον Ιανουάριο του 2010, επανακυκλοφορεί – σε βελτιωμένη έκδοση- με αφορμή τον εορτασμό της 50ης επετείου του βρετανικού brand, Mulberry.

Η νέα Alexa είναι κατασκευασμένη από δέρμα προερχόμενο από περιβαλλοντικά διαπιστευμένα βυρσοδεψεία και έχει κατασκευαστεί σε εργοστάσια του Ηνωμένου Βασιλείου αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση του brand για υπεύθυνη καινοτομία. Η όλη παραγωγική διαδικασία δίνει στην εμβληματική τσάντα ένα νέο, βιώσιμο φινίρισμα που αντικατοπτρίζει τη μόδα σήμερα. «Πιστεύουμε ότι αυτό θα προσελκύσει όλες τις γενιές – όσους ανακαλύπτουν για πρώτη φορά την τσάντα αλλά και εκείνους που τη θυμούνται. » δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Mulberry, Thierry Andretta, στη Βρετανική Vogue.

Σε ερώτηση για την επιτυχία της τσάντας, ο πρόεδρος της Mulberry, Godfrey Davis δήλωσε: «Είναι πολύ χρήσιμο για τις πωλήσεις όταν κάποια σαν την Alexa Chung χρησιμοποιεί και η ίδια την “τσάντα της”.» Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Mulberry “χρησιμοποιεί” την Alexa 2.0 ως boost σε μια εποχή που βρίσκεται σε αναζήτηση νέου creative director  (μετά τον Johnny Coca που έφυγε τον περασμένο Μάρτιο).Ωστόσο δεν εκμεταλλεύεται τη νοσταλγία ως ευκαιρία για μεγαλύτερες πωλήσεις.  «Τα αρχεία μας, αποτελούν για την ομάδα σχεδιασμού μια πηγή συνεχούς έμπνευσης, οπότε είναι φυσικό να αφιερώσουμε αυτή τη στιγμή (επέτειο για τα 50 χρόνια) σε ένα από τα best seller μας.», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Mulberry, Thierry Andretta, στη Βρετανική Vogue. «Η Alexa εξακολουθεί να είναι μοναδική. Συνδυάζει το χαλαρό και το πολυτελές και σε συνδυασμό με τις νέες βιώσιμες βελτιώσεις, διασφαλίζει ότι είναι και up-to-date.»

Οι πελάτες της Mulberry πάντα επιθυμούσαν την επιστροφή της εν λόγω τσάντας. «Η κατευθυντήρια αρχή μας είναι ότι κατασκευάζουμε αντικείμενα που διαρκούν μια ζωή, όχι μια σεζόν και είναι πολλές οι φορές που οι τσάντες μας μεταφέρονται από γενιά σε γενιά», λέει ο Andretta και συνεχίζει : «Ακούμε ιστορίες για τσάντες μας οι οποίες έχουν περάσει από μητέρα σε κόρη, σχεδόν σαν οικογενειακά κειμήλια. Είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι.»

Η τσάντα Alexa πωλείται σε τρία μεγέθη με τιμή από £ 895.

Source British Vogue

More Stories
cq5dam.web.1280.1280 (5)
Miu Miu x Church’s
DIDÉE.GR