Quantcast

The Undoing: Η νέα δραματική μίνι σειρά της ΗΒΟ με τους Hugh Grant και Nicole Kidman

Από την Κατερίνα Γιογάκη


To The Undoing είναι η νέα δραματική σειρά που προβάλλεται στην πλατφόρμα HBO και το σενάριο, το οποίο υπογράφει ο David E. Kelley (σεναριογράφος της σειράς Big Little Lies), έχει να κάνει με μια δολοφονία σε ένα διάσημο ιδιωτικό σχολείο που συγκλονίζει μια μικρή μεν-πλούσια δε-κοινότητα καθώς και με την αποκάλυψη του τι κρύβεται πίσω από την τέλεια ζωή των εύπορων πρωταγωνιστών. Πρόκειται για μια σειρά που στόχο έχει την ανάδειξη του πλούτου και πώς κοινωνίες ανθρώπων που έχουν λίγα-που έχουν περισσότερα και που έχουν πάρα πολλά διαχωρίζονται όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στη ζωή.

Για παράδειγμα η επικρατούσα κουλτούρα των πλουσίων τους θέλει να φορούν πάντα ακριβά ρούχα-παπούτσια και αξεσουάρ, αλλά όταν πρόκειται για δισεκατομμυριούχους, ειδικά τους αυτοδημιούργητους, συχνά συμβαίνει το αντίθετο. Ξέρουν πόσο πλούσιοι είναι και όποιος τους ενδιαφέρει το γνωρίζει επίσης. “Παίζουν” στο δικό τους “κοινό” περίπου 200 ανθρώπων, ανθρώπους τους οποίους θεωρούν στο επίπεδό τους. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους της επιτυχίας σειρών όπως το Undoing · η πρόσβαση στον, απρόσιτο για το ευρύ κοινό, κόσμο των πλουσίων αλλά και η πτώση ανθρώπων που ανήκουν σε αυτόν, που μοιραία είναι πιο ηχηρή από όσο θα ήταν σε έναν κοινό θνητό.

Η σκηνοθέτις Susanne Bier έχει δηλώσει ότι ήταν προσεκτική ώστε να αποφύγει παγίδες σχετικά με την ανάδειξη του πλούτου κατά τη δημιουργία της μίνι σειράς με πρωταγωνιστές τους, Hugh Grant (διακεκριμένος γιατρός) και Nicole Kidman (therapist και γυναίκα του Hugh Grant).

«Kανείς δεν είναι αυτός που φαίνεται, και ο σχεδιασμός του σετ επικεντρώνεται σε αυτό. Οι χαρακτήρες φαίνονται τόσο «ευανάγνωστοι», αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.» έχει πει η Bier σε συνέντευξη της στο AD.

Η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια και έχει γυριστεί σχεδόν αποκλειστικά στην πόλη της Νέας Υόρκης στις αρχές του 2019 και συγκεκριμένα  στη συνοικία Upper East Side. «Πάντα πίστευα ότι υπήρχαν πολλά κλισέ σχετικά με τον πλούτο στην τηλεόραση και τις ταινίες.», λέει η Bier.

Στη σειρά έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα σκηνικά και τη διακόσμηση. Η οικογένεια ζει σε ένα (εξαιρετικά δαπανηρό) διώροφο αρχοντικό στην 5η λεωφόρο στο  Μανχάταν. Η διακοσμήτρια της σειράς Keri Lederman επέλεξε έπιπλα με αποχρώσεις από σκούρο ξύλο μαζί με αντικείμενα τέχνης για να δώσει μια αίσθηση οικογενειακής σταθερότητας αλλά και να αναδείξει τον πλούτο της οικογένειας.

Το μαρμάρινο διαμέρισμα του πατέρα της  Grace Fraser (Nicole Kidman), τον οποίο υποδύεται ο Ντόναλντ Σάδερλαντ μοιάζει με μουσείο και «είναι σκόπιμα λιτό έχοντας μια αξιοπρεπή αίσθηση στυλ», λέει η σκηνοθέτις (η οποία έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο) προσθέτοντας ότι οι μπλε και πράσινοι τόνοι στους τοίχους υποβοηθούν την ανάδειξη των αδιάφορων συναισθημάτων και τη χλιαρή σχέση με την κόρη του.

«Νομίζω ότι μέρος της συγκίνησης είναι η πρόσβαση σε αυτόν τον κόσμο αλλά και η πτώση κάποιου τόσο ισχυρού. Είναι κάτι που κάνει πιο πολύ θόρυβο από το αν η ιστορία είχε γίνει σε διαφορετικό μέρος της κοινωνίας. Πάντα κοίταζα τα παράθυρα σπιτιών στη συνοικία Upper East Side με την περιέργεια να μάθω τι συμβαίνει πίσω από αυτά.» έχει αναφέρει η σκηνοθέτις σε συνέντευξή της στο T&C.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR