Quantcast

Matthew Williams: Το εντυπωσιακό βιογραφικό του creative director του οίκου Givenchy

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Την περασμένη εβδομάδα, ο Matthew Williams έδειξε την πρώτη του συλλογή για τον Givenchy όντας πλέον ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου.

Ο 34χρονος Αμερικανός σχεδιαστής γεννημένος στο Σικάγο, μεγάλωσε στο Pismo Beach και βίωσε εκ των έσω, την κουλτούρα του skate. Η ενασχόλησή του με την υψηλή μόδα ξεκίνησε στο Hollywood, με μια εντυπωσιακή ατζέντα συνεργασιών. Υπήρξε υπεύθυνος της δημιουργικής- behind-the scenes-ομάδας της Lady Gaga, γνωστής ως Haus of Gaga, (2008) σχεδιάζοντας μερικές από τα πιο εμβληματικές της εμφανίσεις. Στη συνέχεια (2010) συνεργάστηκε με τον Kanye West, βοηθώντας στην εξέλιξης της πρώτης μάρκας ρούχων του West, Pastelle, ενώ είχε και το ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή της Donda, της δημιουργικής εταιρείας του West.

Η ενασχόλησή του και η εμπειρία του στους κύκλους της μουσικής και της μόδας τον οδήγησαν στη δημιουργία του Been Trill, μιας συλλογής ανδρικού streetwear που ιδρύθηκε σε συνεργασία με τους Virgil Abloh, Heron Preston και Justin Saunders το 2012.

Το 2015, ο Williams συνέχισε την πορεία του, σόλο, λανσάροντας την Alyx, ένα brand με γυναικεία ρούχα. Το 2016, επεκτάθηκε και σε ανδρικά ρούχα, αλλάζοντας το όνομα σε 1017 Alyx 9SM – ένα όνομα αφιέρωμένο στα γενέθλιά του, την κόρη του και το πρώτο του στούντιο, Saint Marks. Το εκλεπτυσμένο, πολυτελές streetwear των συλλογών του έγινε αγαπημένο τόσο από fashion figures όσο και από διασημότητες.

Φέτος έχει συμμετοχή στη συλλογή, Moncler Genius όπου 8 διαφορετικοί σχεδιαστές  εμπνέονται, με τη φιλοσοφία του ο καθένας, από το ίδιο πνεύμα/ θέμα ενώ τρέχει και μια συνεργασία με τη Nike, όπου προσθέτει μια high-end  εκδοχή στην κλασική συλλογή της μάρκας αθλητικών ειδών.

Ο οίκος Givenchy είναι ο πιο πρόσφατος σταθμός στο βιογραφικό του σχεδιαστή, πράγμα που του εξασφαλίζει μεγάλη εμπειρία. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Williams εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για αυτή τη θέση λέγοντας : «Θέλω να αναφέρω πόσο μεγάλη τιμή μου είναι να αναλάβω το ρόλο του δημιουργικού διευθυντή του Givenchy. Δούλευα κάθε μέρα για 15 χρόνια για έναν και μόνο στόχο.»

Ήδη ο  Williams έχει δώσει μια γεύση για το πως θα είναι η συλλογή για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 με κομψή ραπτική και διακοσμημένα ενδύματα με αύρα φουτουρισμού. Και ενώ τα three-toed παπούτσια και το εκτεθειμένο G-string ήταν απροσδόκητες λεπτομέρειες της συλλογής, το εντυπωσιακό βιογραφικό του σχεδιαστή αποδεικνύει ότι ξέρει πως να πηγαίνει τη μόδα ένα βήμα πιο κάτω πιστός πάντα στην δική του αισθητική.

Givenchy Spring/Summer 2021
Givenchy Spring/Summer 2021
Givenchy Spring/Summer 2021
More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR