Quantcast

Η νέα SS21 συλλογή του οίκου Comme des Garçons μας ταξιδεύει σε ένα χαοτικό σύμπαν

Από την Κερασία Ζακζάγκη


Πριν από λίγες ημέρες ο ιαπωνικός οίκος μόδας Comme des Garçons παρουσίασε τη Spring/Summer 2021 συλλογή του στα headquarters του στο Τόκιο. Η εμβληματική καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Rei Kawakubo παραμένοντας στο σπίτι της μαζί με όλη την οικογένειά της, διοργάνωσε το show, φυσικά με ελάχιστους καλεσμένους τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Η παρουσίαση της συλλογής, έγινε σε ένα δωμάτιο λουσμένο στο κόκκινο φως, το οποίο παρέπεμπε σε αίμα, ενώ η δυσαρμονία ήταν το κεντρικό θέμα της. Η χρήση “απρόσμενων” και αντιτιθέμενων μεταξύ τους υλικών, χαρακτηριστικό της Rei Kawakubo, η οποία προτιμά τα συνθετικά από το μετάξι και το πλαστικό από το δέρμα, σίγουρα  προσδίδει κάτι απροσδόκητο και σκοτεινό στην όλη συλλογή. Αξιοσημείωτο είναι ότι, υπήρχαν μπλούζες της δεκαετίας του ‘50, τυλιγμένες σε πλαστικό και με γιγάντιες τσέπες, καθώς και φούστες τύπου «New Look» με τεράστιο όγκο (ιδανικές για τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις), ενώ τα μοντέλα φορούσαν rococo περούκες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του οίκου, το επίσημο θέμα της συλλογής ήταν η «αποσυμφόρηση». “Το ανθρώπινο μυαλό αναζητά πάντα αρμονία και λογική. Όταν υπάρχει στέρηση αρμονίας, όπου δεν υπάρχει λογική, όπου υπάρχει δυσαρμονία προκύπτει μια πανίσχυρη στιγμή που μας οδηγεί να νιώσουμε μια εσωτερική αναστάτωση και ένταση η οποία μπορεί να οδηγήσει στο να βρούμε μια θετική αλλαγή και πρόοδο”, δήλωσε  χαρακτηριστικά σε επίσημη ανακοίνωσή της η Rei Kawakubo.

Όπως σημειώνει το Another αυτή η κολεξιόν ίσως αντιπροσωπεύει την αντίδραση της εμβληματικής σχεδιάστριας και creative director του οίκου, στα όσα συμβαίνουν τη φετινή χρονιά σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, καθώς πρόκειται για μία χρονιά που στερείται αρμονίας και λογικής. Ωστόσο, η Rei Kawakubo υποστηρίζει με την προσέγγισή της ότι όλη αυτή η χαοτική κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή και πρόοδο. Η Rei Kawakubo δημιούργησε μία πραγματικά αινιγματική συλλογή, ένα όμορφο χάος, στο οποίο πρωταγωνιστούν όπως πάντα οι χαρακτηριστικές ογκώδεις σιλουέτες της με αυστηρά υλικά όπως PVC και παιχνιδιάρικα πουά, αλλά και Mickey Mouse μοτίβα.

Σε μια συνέντευξη με την Cathy Horyn για το New York Magazine, η αινιγματική σχεδιάστρια, εξέφρασε με μεγάλη ένταση τις διαφορές στον τρόπο με τον οποίο ντύνονται οι σύγχρονοι άντρες και οι σύγχρονες γυναίκες, ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι: “Θέλω οι γυναίκες να εκφραστούν μέσα από αυτό που φορούν και να πολεμούν ενάντια σε αυτόν τον κόσμο.” Φορώντας μία πανοπλία με ρούχα σαν και αυτά, δραματικά και χαοτικά, η αντοχή τους είναι αδιαμφισβήτητη. Η Minnie Mouse δεν φαινόταν ποτέ πιο έτοιμη για μάχη.

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR