Quantcast

Rabbit Habit: Το υπόγειο bar-restaurant στο Κίεβο με το εντυπωσιακό εσωτερικό

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Mε διακόσμηση που παραπέμπει σε rabbit hole, το Rabbit Habit στόχο έχει να γίνει η επιτομή του cosiness.

Τα αποξηραμένα βότανα, χόρτα και λουλούδια που είναι τοποθετημένα όχι μόνο σε βάζα και γλάστρες αλλά και στο ταβάνι φέρνουν τη φύση εντός του εστιατορίου πράγμα που χαρίζει στον χώρο μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Το Rabbit Habit βρίσκεται στο υπόγειο ενός κτιρίου στην οδό Shota Rustaveli της πόλης του Κιέβου. Τα χαμηλά ταβάνια και η ανάγκη για τοποθέτηση εξαερισμού,  έκαναν τους σχεδιαστές του YOD Group που ανέλαβαν το project,  να χρησιμοποιήσουν τους εκτεθειμένους σωλήνες ώστε να δημιουργήσουν κυλινδρικούς λαμπτήρες πάνω από τα τραπέζια.

Ο χώρος του εστιατορίου χωρίζεται σε δυο μέρη, ο δεύτερος εκ των οποίων διαθέτει μια εντυπωσιακή εικαστική παρέμβαση, αποτελούμενη από αποξηραμένα βότανα, λουλούδια και χόρτα που φαίνεται να είναι ριζωμένα στην οροφή.  Οι τοίχοι από ξύλο ενισχύουν τη φυσική αίσθηση δημιουργώντας το feeling ενός πιο οικείου χώρου.

Οι πάγκοι και τα έπιπλα έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο ξύλο που προέρχεται από ιστορικά σπίτια των Καρπαθίων. Ομοιώματα κουνελιού βρήκαν τη θέση τους σε πολλά σημεία στο χώρο, πράγμα το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει το συμβολισμό του ονόματος του bar- restaurant.

Shota Rustaveli St, 24, Κίεβο, Ουκρανία

Φωτογραφίες: Andriy Bezuglov

Source Thespaces

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR