Quantcast

Η Μiu Miu λανσάρει για πρώτη φορά 100% upcycled συλλογή με vintage φορέματα

Από την Κερασία Ζακζάκη


Σήμερα, η βιωσιμότητα στο χώρο της μόδας συζητιέται όσο ποτέ, αφού πλέον εκτός από ιδανική εναλλακτική επιλογή στο χώρο, αποτελεί και κοινωνική ευθύνη όλων μας. Ο οίκος Miu Miu λοιπόν, θέλοντας να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς ένα καλύτερο αύριο, παρουσίασε την πρώτη upcycled συλλογή του από vintage φορέματα. H καλλιτεχνική διευθύντρια Miuccia Prada, αποκάλυψε την νέα συλλογή με τίτλο Upcycled by Miu Miu στα Green Carpet Fashion Awards.

Στην πρόσφατη παρουσίαση της SS21 συλλογής τoυ οίκου Prada, η Miuccia Prada ανέφερε χαρακτηριστικά το εξής: “Θελήσαμε με αυτήν την συλλογή, να υπογραμμίσουμε τη σημασία του sustainability και του inclusivity, που θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους…”. Αυτή, βεβαίως, δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του ομίλου Prada ως προς τη βιωσιμότητα στη μόδα. Ήδη από το 2019 έχει λανσάρει τη σειρά “Re-Nylon”, που περιλαμβάνει τσάντες από ανακυκλωμένο νάιλον, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο σύστημα στη βιομηχανία της μόδας. Επίσης, ο οίκος Prada, ήταν ο πρώτος οίκος πολυτελών ειδών που υπέγραψε συμφωνία βιωσιμότητας τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με το WWD, o όμιλος Prada, του οποίου θυγατρική είναι η Miu Miu, και η Miuccia Prada δούλεψαν πάνω σε vintage σχέδια από τα 30s εώς τα 70s, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από vintage καταστήματα ρούχων και αγορές σε όλο τον κόσμο. H σχεδιάστρια τα προσάρμοσε στην αισθητική και τη φιλοσοφία της Miu Miu προσθέτοντας στο χέρι κεντήματα, χάντρες, κρυστάλλους, κορδέλες, φιόγκους και πούλιες και δημιούργησε looks που είναι μοναδικά το καθένα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή η κίνηση του οίκου, υποστηρίχθηκε αμέσως από πολλούς celebrities, όπως οι ηθοποιοί Elisa Visari και Chen Ran, οι οποίες εμφανίστηκαν με φορέματα της συλλογής στα Green Carpet Fashion Awards. H Elisa Visari εμφανίστηκε φορώντας ένα Upcycled by Miu Miu πορτοκαλί cocktail φόρεμα, από ένα σχέδιο των 60s, ενώ η Chen Ran εμφανίστηκε μ’ ένα Upcycled by Miu Miu μπορντό βραδινό φόρεμα, από σχέδιο των 30s. 

Η συλλογή Upcycled by Miu Miu θα περιλαμβάνει αρχικά 80 φορέματα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από το τέλος του Νοεμβρίου σε επιλεγμένες Miu Miu Boutiques.

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR