Quantcast

Η επιτομή της σουηδικής καλαισθησίας σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα της πόλης Vasastaden

Από την Κατερίνα Γιογάκη Raffaele


Βρίσκεται στην πόλη Vasastaden στο Gothenburg και είναι ένα διαμέρισμα του οποίου η μοναδικότητα έγκειται στη διαρρύθμιση των χώρων, στην επιλογή των χρωμάτων και στη διακόσμηση.

Τα μεγάλα δωμάτια, είναι σχεδόν πάντα πλεονέκτημα αλλά και tricky συνθήκη σε ότι έχει να κάνει με τη διάταξη των επίπλων/πραγμάτων στον χώρο πράγμα που εδώ έχει γίνει με αριστοτεχνικό τρόπο. Παρόμοια, τα ψηλά ταβάνια χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης ώστε ο χώρος να μη δίνει την αίσθηση του χάους και της κρύας ατμόσφαιρας.

Η επιλογή του φυσικού ξύλου σε δάπεδα, πόρτες και έπιπλα είναι η ιδανική επιλογή και εναρμονίζεται πλήρως με την παλέτα χρωμάτων που έχει χρησιμοποιηθεί. Αν και το άσπρο είναι ο καμβάς και δεν είναι λίγα τα σημεία που έχει επιλεγεί σαν βασικό χρώμα, οι earthy τόνοι του πράσινου, το σκούρο αλλά ήπιο μπλε και το γκρί συμπληρώνουν μια χρωματική παλέτα αξιοσημείωτα ιδιαίτερη και ομολογουμένως πετυχημένη.

Η επιλογή των επίπλων είναι υποδειγματική με τη δερμάτινη πολυθρόνα και το coffee table στο καθιστικό να αποτελούν σημεία αναφοράς όλου του διαμερίσματος. Το ίδιο συμβαίνει και με την επιλογή των φωτιστικών όπου έχουν ταιρίαξει στον εκάστοτε χώρο με τρόπο ιδανικό. Με άλλα λόγια μινιμαλισμός και απλότητα με χαρακτήρα και φιλοσοφία hygge.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR