Quantcast

Ο οίκος Maison Margiela εμπνέεται από το τάνγκο και δημιουργεί μια πρωτοποριακή συλλογή

Από την Αρετή Ζώρου


Αντλώντας την έμπνευσή του από την επιθυμία για σύνδεση, οικειότητα και αλληλεξάρτηση, που ακολουθεί έπειτα από μια περίοδο απομόνωσης, ο John Galliano, ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Maison Margiela, στρέφεται στη μαγεία του χορού και ειδικά του τάνγκο, για την επερχόμενη συλλογή Spring/Summer 2021 ‘Co-ed’.

Στο τελευταίο μέρος του κινηματογραφικού πρότζεκτ “S.W.A.L.K.” o Galliano εξηγεί πως ερμήνευσε εκ νέου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου χορού για τη συλλογή του και πως κατάφερε να την εμποτίσει με την αίσθηση της κάθαρσης και της αναγέννησης που μπορεί να βιώσει κανείς μέσω του χορού.

Για τα κομμάτια Poverino, που δημιουργήθηκαν κάτω από το όνομα της Recicla, του vintage brand του Margiela, o Galliano πειραματίστηκε με την ιδέα ιστορικών ενδυμάτων. Ενώνει και συνδυάζει διάφορα στοιχεία vintage ευρημάτων, δίνοντάς τους μια εντελώς νέα πνοή. Ο σχεδιαστής στρέφεται επίσης στην Νεοκλασική εμφάνιση των αγαλμάτων με πέπλα και πτυχώσεις, αντλώντας έμπνευση για τη δημιουργία φθαρμένων φορεμάτων και αξεσουάρ μαλλιών.

Η χρωματική παλέτα της κολεξιόν αποτίει επίσης φόρο τιμής στο χορό του τάνγκο, με «αποπνικτικά» κόκκινα, έντονες σκούρες ρίγες και ολόσωμα μπεζ looks.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR