Quantcast

Four Pillars: Το ατμοσφαιρικό αποστακτήριο που σε μυεί σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης

Από την Αρετή Ζώρου


Το Four Pillars, το ατμοσφαιρικό αποστακτήριο του Σίδνεϊ με τις σκούρες μπλε αποχρώσεις, βρίσκεται στον ισόγειο χώρο ενός κτιρίου του 1939 και διαθέτει στους χώρους του ένα εργαστήριο παραγωγής τζιν, ένα κατάστημα ποτών καθώς και ένα κοκτέιλ μπαρ, σχεδιασμένο από την Yasmine Saleh Ghoniem.

Η Ghoniem, θέλησε να δημιουργήσει έντονες αντιθέσεις στο εσωτερικό του χώρου, με κατασκευαστικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα, τα οποία συνδυάστηκαν άριστα με ιδιαίτερα υφάσματα και επενδύσεις με ανατρεπτικά υλικά, όπως ο φελλός.

Το μπαρ ονομάστηκε Eileen, προς τιμήν του μεγαλύτερου χάλκινου αποστακτήρα που κατασκευάστηκε ειδικά για το Four Pillars και φέρει το όνομα της μητέρα του ιδιοκτήτη του χώρου, Matt Jones.

Στον χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα κοκτέιλ βασισμένο στο τζιν, αλλά και να γνωρίσουν όλη την ιστορία πίσω από την παρασκευή του. Ένα σύμπλεγμα από μικρά ξύλινα τραπέζια και καναπέδες, φωτίζονται από το χαμηλό φως  των υφασμάτινων φωτιστικών, των οποίων οι ξύλινες βάσεις θυμίζουν το σχήμα του αποστακτήρα.

Τέλος, στο κατάστημα πώλησης ποτών, οι γύψινες επιφάνειες των τοίχων σε συνδυασμό με το πάτωμα το οποίο φέρει τον χρωματισμό της τερακότας, προσφέρουν μια μοναδική εικόνα στο χώρο και ταυτόχρονα μια «ζεστή» και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Source Thespaces

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR