Quantcast

Ίμπιζα: Η πολυτελής ρουστίκ κατοικία με τις παραδοσιακές αναφορές

Από την Αρετή Ζώρου


Εκατοντάδες χρόνια ιστορίας έχουν εμποτιστεί στους τοίχους αυτής της παραδοσιακής Ισπανικής κατοικίας, που βρίσκεται φωλιασμένη ανάμεσα στα σύγχρονα σπίτια της περιοχής Can Pep Simo, στην Ίμπιζα.

Η κατοικία των πέντε υπνοδωματίων, βρίσκεται στην ιδιοκτησία της ίδιας οικογένειας εδώ και πέντε δεκαετίες και πλέον διατίθεται προς πώληση στην τιμή των 2.45 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανάμεσα στα πιο ιδιαίτερα ιστορικά της χαρακτηριστικά, συγκαταλέγονται η χαμηλή οροφή, οι μακριοί διάδρομοι και οι μικροσκοπικές πόρτες, που χρονολογούνται πίσω στην εποχή που κατασκευάστηκε το κτίριο. Παλαιωμένα ξύλινα δοκάρια διαπερνούν τα δωμάτια με τους στοκαρισμένους λευκούς τοίχους, τα πλακάκια στο χρώμα της τερακότα, τα πλίνθινα τζάκια και τις ξύλινες πόρτες. Γωνίες και μικρές εσοχές στους τοίχους είναι γεμάτες με βιβλία, ενώ χρωματιστές κορνίζες κρέμονται σε κάθε τοίχο. Ο εξωτερικός χώρος της ολόλευκης Ισπανικής κατοικίας, αποτελείται από έναν πλούσιο κήπο με ώριμα φοινικόδεντρα, θάμνους και τοπικά φυτά που περικλείουν μια μεγάλη πισίνα, ενώ διαθέτει και ένα δικό του πηγάδι.

Source Thespaces

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR