Quantcast

Reasons to love New York: Το αφιέρωμα της VOGUE στο Μεγάλο Μήλο

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις στον κόσμο και όχι άδικα μιας και αποτελεί την πιο φωτογενή όλων. Έχει πρωταγωνιστήσει σε εκατομμύρια ταινίες, σειρές και βιβλία.

Την περασμένη άνοιξη, η πόλη τέθηκε σε «ακινησία». Η ζωντάνια της άρχιζε να ξεθωριάζει από τις κλειστές επιχειρήσεις, τα κλειστά εστιατόρια και μουσεία και τους έρημους δρόμους. Ορισμένοι δήλωναν ότι η Νέα Υόρκη είχε «τελειώσει». Αλλά ένα μέρος χτισμένο πάνω στην αυθεντικότητα σίγουρα μπορεί να επιβιώσει.

Η Νέα Υόρκη είναι ένα ορόσημο, μια κλίκα από cool ανθρώπους. Οι New Yorkers είναι αυτοί που δίνουν στην πόλη τη μαγεία της.

Καθώς η πόλη  επιχειρεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, η αμερικανική έκδοση της Vogue της έκανε ένα αφιέρωμα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα βίντεο με πρωταγωνιστές, χαρακτηριστικές μορφές της Νέας Υόρκης, μεταξύ άλλων τη χορεύτρια Misty Copeland, τον μουσικό David Byrne, την ηθοποιό Julia Fox, το μοντέλο Paloma Elsesser σε εμβληματικά σημεία της Πόλης αλλά και την σπουδαία ηθοποιό Whoopi Goldberg στην αφήγηση και τον θεατρικό συγγραφέα Jeremy O. Harris στην υπογραφή του σεναρίου.

“These days, this year, I have still loved New York.I love New York—because New York loves me.”  λέει η Whoopi Goldberg, διαβάζοντας απόσπασμα από το σενάριο του Jeremy O. Harris.

Στο βίντεο μεταξύ άλλων βλέπουμε:

Την Joan Smalls να γίνεται μέλος της Soul Tigers Marching Band, σε ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στην παλιά Νέα Υόρκη το οποίο λαμβάνει χώρα στο Park Avenue Armory, έναν ιστορικό χώρο που έχει φιλοξενήσει social clubs, παραστάσεις, επιδείξεις μόδας, αγώνες τένις για πάνω από 140 χρόνια. Η ιστορία και ο νεωτερισμός συναντιούνται στις αίθουσες του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης όπου ο λυρικός χορός της ηθοποιού Indya Moore εναρμονίζεται πλήρως με τις μαρμάρινες μούσες, ενώ ο βιολιστής/μουσικός Sean Bennett, γνωστός και ως Yozart, συμπληρώνει με την κλασική μουσική του.

Τη Bella Hadid,  από την κορυφή του Rockfeller Center ή αλλιώς Top the Rock, που αν και «παιδί της Καλιφόρνια» υποκύπτει στη γοητεία του ορίζοντα κατά τη διάρκεια της magic hour. Τη Misty Copeland να εξασκεί χορευτικές φιγούρες στην περιοχή του Midtown και την Emily Ratajkowski να απολαμβάνει την αύρα του Upper East Side.

Τη εικαστική φιγούρα Akira Armstrong  σε ένα χαρακτηριστικό Νεοϋορκέζικο  σκηνικό  στην East 63rd Street και τον μουσικό David Byrne στο Greenwich Village. Επίσης την καλλιτέχνη και ακτιβίστρια,  Richie Shazam να κάνει αισθητή την παρουσία της στο σταθμό 50th Street station.

Τις χαρακτηριστικές The Rockettes μπροστά από το πασίγνωστο Radio City.

Το μοντέλο Paloma Elsesser και την ηθοποιό Julia Fox που αποτελούν τη  νέα γενιά των it- girls στη Νέα Υόρκη, να απολαμβάνουν έναν αξιοζήλευτο περίπατο και τέλος, τη Leiomy Maldonado, Wonder Woman of Vogue να φορά τη χαρακτηριστική μπλούζα I LOVE NY.

Σκηνοθεσία: Bardia Zeinali
Σενάριο: Jeremy O. Harris
Fashion Editor: Jorden Bickham
Αφήγηση: Whoopi Goldberg

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR