Quantcast

Η απροσδόκητη συνεργασία Christian Siriano x Sarah Jessica Parker

Από την Κατερίνα Γιογάκη Siriano


Η συλλογή του Christian Siriano για την Άνοιξη του 2021, παρουσιάστηκε στην social distance εκδοχή της, σε livestream μετάδοση από το Connecticut. Τα πολύχρωμα πληθωρικά φορέματα του Siriano συνδυάστηκαν με τα πολυτελή ψηλοτάκουνα από τη συλλογή της  Sarah Jessica Parker. Το απροσδόκητο στην υπόθεση είναι ότι στην ουσία η ηθοποιός και σχεδιάστρια παπουτσιών δάνεισε τα παπούτσια της συλλογής της, στον ταλαντούχο δημιουργό. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις επιπτώσεις του κορονοϊού (κλειστές βιοτεχνίες).

Πρόκειται για ένα γοητευτικό παράδειγμα φίλων που βοηθούν ο ένας τον άλλο σε έναν κλάδο στον οποίο υπερισχύει η φιλοδοξία. «Κανονικά φτιάχνουμε τα δικά μας παπούτσια.», είπε ο Siriano, «Αλλά οι εταιρίες στην Ιταλία έκλεισαν.», συμπλήρωσε η  Parker. «Και εξακολουθούν να είναι κλειστές.» συμπλήρωσε ο Siriano μιλώντας στη VOGUE.

Ο Siriano λίγες μέρες πριν το show του, έκανε μια ιδιωτική παρουσίαση της νέας του συλλογής, μόνο για την Parker, στο ατελιέ του (το οποίο βρίσκεται σε ένα πανέμορφο brownstone κτίριο στο οποίο κάποτε στεγαζόταν το γραφείο του Cary Grant) στην 54η οδό, ακριβώς πίσω από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης πλησίον του οποίου βρίσκεται το νέο  εμπορικό κατάστημα υποδημάτων της Parker. Η Parker έφτασε ντυμένη με ρούχα που φανέρωναν την ιδιαίτερη προσέγγισή της στο νεουορκέζικο στυλ: ένα μπλε πουά φόρεμα από τη συλλογή του Siriano, το οποίο συνδύασε με ένα πουά άσπρο πουκάμισο με μαύρες κουκκίδες και μπλε διακοσμημένα παπούτσια με block heels από την δική της συλλογή.

Οι δύο τους συζήτησαν για το ποια παπούτσια ταιριάζουν με ποια εμφάνιση αλλά και για το πώς οι μοδίστρες της ομάδας του Siriano μπορούν και φτιάχνουν τα ιδανικά puffy μανίκια. «Αισθάνομαι πραγματικά ότι έχω επιστρέψει στο παρελθόν.»  είπε η Parker για τη συλλογή. «Δεν το βλέπεις αυτό πλέον στη Νέα Υόρκη. Νιώθω ότι επισκέπτομαι τον  Όσκαρ (de la Renta)  πριν από 20 και 30 χρόνια.» ενώ για τη συνεργασία αναφέρει: «Όλα έπρεπε να γίνουν σε περίπου μία εβδομάδα. Ευτυχώς, εγώ μόλις είχα παραλάβει μια παρτίδα παπουτσιών, όταν ο Christian μου ζήτησε τη βοήθειά μου. Ήταν ένα θαύμα πανδημίας, ένα θαύμα της εβδομάδας μόδας!».

Τα παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν στη συλλογή ήταν ένα μείγμα κλασικών SJP – όπως το Carrie T-strap αλλά και κάποια με πιο up-to-date φιλοσοφία. Ούτε η Parker, ούτε ο Siriano μπορούσαν να πιστέψουν πόσο καλά ταιριάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Siriano ήταν ένας από τους πρώτους σχεδιαστές στην Νέα Υόρκη που έσπευσε να παρασκευάσει μάσκες στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Και ενώ σαν δουλειά ήταν απαραίτητη και δημιουργική, δεν ήταν τόσο διεγερτική όσο η δημιουργία, ας πούμε, ενός φορέματος  με φούστα από τούλι. Γι’ αυτό και δεν επαναπάυτηκε στιγμή ακόμη και όταν όλα έμοιαζαν να σταματούν γύρω του.

Παρόλα αυτά και δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο (πυρκαγιές, COVID-19) ο Siriano και η Parker αναγνωρίζουν ότι ακόμη και το κομμάτι της μόδας πρέπει να στηρίζεται στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό και μερικά από τα σχέδια του Siriano για τη νέα συλλογή έχουν πολιτικά και ανθρωπιστικά μηνύματα, όπως δήλωσε ο ίδιος και επικρότησε η  Sarah Jessica Parker στο ίδιο άρθρο.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR